Actualitate

Ludovic Orban, îngrijorat de ”rumorile” privind riscul de întârziere la plată a pensiilor

Publicat: 19 aug. 2020

Ludovic Orban, îngrijorat de ”rumorile” privind riscul de întârziere la plată a pensiilor. Miercuri, la începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a anunțat că există discuții la nivelul unor case de pensii „care au transmis către unii pensionari” că există riscul de întârziere la plata pensiilor mărite de la începutul lunii septembrie. Pentru ca plățile să fie făcute la timp, premierul i-a cerut ministrului Muncii, Violeta Alexandru, să ia măsuri. Violeta Alexandru a răspuns:

„În cursul zilei am fost de două ori în ambele locații în care există aparatura cu care se tipăresc taloanele. A început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape non stop, în sensul că se va lucra și în weekend și cât este necesar, astfel încât să ne încadrăm în termen și pensiile să ajungă odată cu taloanele la începutul lunii septembrie”

Ludovic Orban, îngrijorat de ”rumorile” privind riscul de întârziere la plată a pensiilor

Dorința lui Ludovic Orban este “să nu existe întârzieri”. De asemenea, el a mai adăugat că a înțeles că ”există rumori la nivelul unor case de pensii care au transmis către unii pensionari că există risc de întârziere la plată”. Drept răspuns, Violeta Alexandru a afirmat că acest ”rumori” nu au nicio justificare.

„Țin lucrurile sub control. Vă voi informa dacă apare vreo problemă”, a mai spus Ministrul Muncii.

De la 1 septembrie, punctu de pensie va crește cu 14%. În acest mode se va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, conducând la o creștere cu 177 de lei.

Premierul Ludovic Orban contestă la Curtea Constituţională a României moţiunea de cenzură depusă de PSD

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a transmis faptul că se analizează o serie de argumente constituționale și probabilitatea ca să fie sesizată Curtea Constituțională a României este foarte mare. Decizia este luată în contextul în care Partidul Social Democrat a depus moțiunea în timpul vacanței parlamentare.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat marți, 18 august 2020, faptul că va contesta la Curtea Constituțională a României motiunea de cenzură!

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că va contesta la CCR moţiunea de cenzură deoarece există un conflict de natură juridică şi constituţională legată de intenţia social democraților de a depune moţiunea de cenzură.

Premierul este de părere că moţiunea nu poate fi depusă pe perioada vacanţei parlamentare, deci, nici în aceste zile. Într-o declaraţie făcută în fața jurnaliştilor, Orban consideră faptul că demersul PSD-ului legat de depunerea unei moţiuni de cenzură este neconstituţional.

”Analizăm posibilitatea să invocăm un conflict juridic de natură constituțională în perioada vacanței parlamentare. Niciun partid politic nu a făcut așa ceva, în ultimii 30 de ani. Nu am luat încă o decizie definitivă, dar analizăm toate argumentele constituționale. O moțiune de cenzură, în termeni constituționali, poate să dureze de la depunere până la votare, cel mult 5 zile. Gândiți-vă că avem 2 vacanțe parlamentare, dacă s-ar permite depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară, atunci s-ar putea depune 18 moțiuni în timpul vacanțelor parlamentare. Ori ce țară ar fi aia? Constituția spune clar: un parlamentar poate semna o singură moțiune pe sesiune parlamentară.”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu