Actualitate

Ludovic Orban o gafează din nou: „Sunt convins că judeţul Timişoara va avea de câştigat”

Publicat: 21 aug. 2020
Ludovic Orban o gafează din nou: „Sunt convins că judeţul Timişoara va avea de câştigat”
Ludovic Orban o gafează din nou: „Sunt convins că judeţul Timişoara va avea de câştigat”

Ludovic Orban o gafează din nou: „Sunt convins că judeţul Timişoara va avea de câştigat”. Vineri seara, Ludovic Orban a reinventat județul Timiș, în cadrul unui eveniment la care li se adresa candidaţilor PNL Timiş la alegerile locale, spunând ”judeţul Timişoara”, în loc de Timiş.

Ludovic Orban o gafează din nou: „Sunt convins că judeţul Timişoara va avea de câştigat”

La o întâlnire cu primarii și candidații PNL, premierul României a făcut o gafă, inclusă în următoarea declarație:

”Am încredere în dvs., luptaţi-vă, pentru că nu vă luptaţi numai pentru orgoliul dvs de a ieşi primari sau pentru dorinţa dvs de a ajunge primari, ci vă luptaţi, la urma urmei, în momentul în care aţi intrat în competiţia pentru funcţia de primar pentru a oferi o şansă comunităţii locale de dezvoltare, pentru a oferi o şansă oamenilor care trăiesc în comunitatea locală pentru care candidaţi de a trăi mai bine. Candidaţi pentru că aveţi capacitatea să mobilizaţi resurse care să fie puse în slujba interesului general din comunitatea locală în care candidaţi. Băteţi-vă să câştigaţi, pentru că dacă dvs câştigaţi localitatea în care veţi ajunge primar va avea de câştigat şi în mod evident sunt convins că judeţul Timişoara, în ansamblul său, va avea de câştigat din victoria lui Alin Nica la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban: „Metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune”

Ludovic Orban, premierul României a fost întrebat într-o conferință de presă la Timișoara dacă i se pare normal ca metroul din Drumul Taberei să fie inagurat chiar în luna septembrie, când sunt alegerile locale. Acesta a răspuns că da, deoarece nu crede ”că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”.

„Mie mi se pare normal ca metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune. Când va fi gata şi cetăţenii din Bucureşti vor putea să îl folosească, atunci va fi pornit şi nu cred că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban

Metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în aproximativ o lună!

De asemenea, Lucian Bode, Ministrul Transpoturilor, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că problema infiltraţiilor de apă pe şantierul Magistralei de metrou M5 a fost soluționată. Acest fapt ajută la inaugurarea metroului în aproape o lună, iar în luna septembrie să putem vedea cum treurile de metrou vor circula pe M5.

„Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalaţiilor electro-energetice şi acestea sunt în regulă, se fac şi testele dinamice cu 8 trenuri pentru teste dinamice şi înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepţie începe recepţia pe specialităţi, pe componente şi în paralel se realizează şi recepţia la terminarea lucrărilor respectiv la punerea în funcţiune a instalaţiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5”, a declarat Lucian Bode pentru RRA.

Important de adăugat este că pentru magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor – Drumul Taberei s-a început lucrul încă din 2012 și așa cum prevedea termenul de finalizare, metroul trebuia să funcționeze în 2015. Lungimea totală a liniei de metrou este de 6,7 kilometri. Va cuprinde zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Adauga un comentariu