Actualitate

Ludovic Orban reneagă orice promisiune: „Nu e 100% sigură. Cine promite dublarea pensiilor, nu e luat în serios”

Publicat: 19 ian. 2020

Premierul României Ludovic Orban a precizat că mărirea pensiilor cu 40 % de la data de 1 septembrie nu este sigură în totalitate. Prim-ministrul a declarat că totul depinde de modul în care va evalua economia.

„În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. (…) Nu e 100% sigur. Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, de încasările bugetare, dacă îmbunătățim colectarea. Dacă iei o decizie, să crești un venit, sunt cheltuieli care vor veni pe toți anii următori, nu mai poți să dai înapoi. Trebuie să fii foarte precaut cu astfel de creșteri.

O spun din nou, creșterile trebuie legate de indicatori economici obiectivi. PSD a crescut din burtă punctul de pensie. Pe ce bază, având la bază ce calcule, ce studiu de impact? E o vraiște generalizată și omul nu știe la ce să se aștepte. Impactul pe 2020 e de 16 miliarde de lei, iar pe 2021, în jur de 150 de miliarde. Impactul pe 2022 se duce spre 180 de miliarde,” a spus premierul.loading...

Comentarii
  • Normal ca PSD a crescut din burta punctul de pensie in schimb PNL a crescut in mod real inflatia, Catu rata de indatorare iar Groful Joha ne-a transformat din colonie in sub-colonie … deci cum se spune la mai mare d-nilor din PNL orice retardism faceti e clar si dinainte stabilit e vina PSD.

Adauga un comentariu