National

Ludovic Orban și Nelu Tătaru încep demersurile pentru alegerile locale din acest an

Publicat: 07 aug. 2020
Ludovic Orban și Nelu Tătaru încep demersurile pentru alegerile locale din acest an
Ludovic Orban și Nelu Tătaru încep demersurile pentru alegerile locale din acest an

Ludovic Orban și Nelu Tătaru încep demersurile pentru alegerile locale din acest an.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a primit solicitarea de la premierul Ludovic Orban, ca împreună cu ministrul Afacerilor Interne şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente să alcătuiască până săptămâna viitoare un set de norme de protecție sanitară, care vor fi puse în practică în perioada campaniei electorale şi a exercitării votului la alegerile locale din acest an.

Ludovic Orban și Nelu Tătaru încep demersurile pentru alegerile locale din acest an

Solicitarea se referă la legerile locale din acest an. Astfel că, se dorește ca luni sau marți să existe deja proiectul, pentru a putea fi discutat.

„Domnule ministru Tătaru, împreună cu AEP şi cu Ministerul de Interne vă solicit să pregătiţi setul de reguli pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor pe perioada derulării campaniei electorale şi pe perioada exercitării efective a dreptului de vot. (…) Solicitarea mea e să avem, luni, marţi, deja, proiectul ca să putem să-l discutăm, pentru că începe campania de strângere de semnături şi trebuie stabilite aceste reguli. Sigur că, în ceea ce ne priveşte pe noi, noi le respectăm şi, deja, le-am impus prin regulă internă, dar ele stabilite. Să stabilim cum le adoptăm, le adoptăm prin Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente, prin Ordin comun al ministrului Sănătăţii cu ministrul Afacerilor Interne şi AEP sau ca ordin comun, ministrul Sănătăţii cu preşedintele AEP”, a declarat Ludovic Orban, vineri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ministrul Sănătăţii a menționat că a şi început demersurile în acest sens.

Ludovic Orban, despre noua rectificare ce va fi aprobată săptămâna următoare: „Trebuie să drămuim banii”

O nouă rectificare bugetară va fi aprobată săptămâna viitoare. Ludovic Orban spune că situația economică nu este una dintre cele mai bune. Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Rectificare bugetară, adoptată săptămâna viitoare

Este a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din aprilie, din timpul situației de urgență. „Situația economică nu e dintre cele mai bune și va trebui să drămuim fiecare ban”, a spus Orban.

Premierul a cerut miniștrilor să reevalueze până sâmbătă toate datele legate de rectificare. Împreună cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va avea loc luni o discuție cu fiecare ordonantor de credite în parte, acolo unde există puncte de vedere diferite, a mai afirmat Orban.

“Mai vreau să abordez o chestiune care ţine de pregătirea rectificării bugetare. Noi finalizăm săptămâna asta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani. Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi mai ales să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii, către proiecte care într-adevăr au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Comentarii
  • Da se face o tâiere din procentul de la pensi și salari —-pentru a avea ludgwiști bani de aniversâri șparanghelice –cu șparanghel și trambuci—așa cresc nivelul de trai al romînilor covizi porto-gâlbejite a lui werner șparanghel—-

Adauga un comentariu