Actualitate

Ludovin Orban: OUG 51 va fi abrogată, se va deconta naveta elevilor

Publicat: 06 dec. 2019

În urmă cu puțin timp, premierul Ludovic Orban oferă declarații privind Legile Justiției.

Acesta afirmă că va abroga ordonanța care bloca transportul gratuit al elevilor. Astfel, în ziua de marți își angajează răspungerea pe trei legile cheie ale justiției și se va convoca ședința de guvern.

”Ne angajăm răspunderea pe două pachete de legi. Prima: pentru un proiect ce va cuprinde modificări în două domenii, va cuprinde legea plafoanelor bugetare. Vrem să terminăm legea bugetului până la sfârșitul anului. Dar, pentru asta avem nevoie de aprobarea legii plafoanelor. Bugetul nu poate fi aprobat fără această lege. Prima angajare va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiției, cu pensionarea magistraților, cu completele de 2 la 3, și intrarea în magistratură. La anul, ele nu vor mai exista.

Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea OUG 114. Ea este în dezbatere parlamentară, dar am înțeles că unii vor să înăsprească condițiile. Suntem obligați, dacă vrem să punem lucrurile în normalitate, trebuie să ne angajăm răspunderea, nu în ședința de marți, ci în cea următoare.

Vă cer să fiți circumspecți pentru cheltuielile de final de an. Încercăm să reducem la un procent cât mai mic al deficitului bugetar. Cer ministrului Finanțelor și Dezvoltării să pregătească situația cu necesitățile de plată pentru autoritățile locale pentru a asigura funcționarea acestora.”, a spus Ludovic Orban.loading...

Adauga un comentariu