International

Lufthansa ia MASURI SOCANTE dupa tragedia din martie

Publicat: 22 mai 2015
1
Lufthansa, compania-mama a filialei low-cost Germanwings al carei avion Airbus A320 a fost prabusit intentionat de catre copilot la sfarsitul lui martie in Alpii francezi, ar putea introduce examene medicale inopinate pentru piloti, teste ce vor putea depista administrarea regulata de medicamente antidepresive, potrivit presedintelui companiei.
„Examene de control inopinate pentru piloti’ ar putea fi ‘o posibilitate de identificare a unor asemenea administrari de medicamente si de alertare asupra unor eventuale vulnerabilitati psihologice a pilotilor”, citeaza vineri, in stil indirect, publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) un interviu oferit de presedintele Lufthansa, Carsten Spohr.
Asemenea teste ar fi comparabile, cel putin in ceea ce priveste caracterul lor neanuntat, cu testele antidrog la care sunt supusi sportivii de nivel inalt, scrie publicatia germana, precizand ca Spohr nu a folosit aceasta analogie. Presedintele Lufthansa a indemnat, de asemenea, la ‘examinarea atenta’ a conditiilor ‘exceptionale’ in care secretul medical ar putea deveni mai putin riguros, potrivit FAZ.
Adauga un comentariu