Stiri

Lumea e prea mica pentru Samsung si Apple

Publicat: 20 sept. 2011

Razboiul dintre Samsung si Apple capata proportii nebanuite. Seria de procese intentate de Apple impotriva producatorului asiatic a dus la blocarea vanzarii Galaxy Tab in Europa initial. Producatorul coreean a decis sa riposteze si intentioneaza sa blocheze comercializarea iPhone5 in Coreea chiar in ziua in care compania americana pregateste lansarea noului smartphone.

Potrivit Koreea Times, unul dintre un oficial Samsung care a dorit sa ramana anonim a declarat ca intentioneaza sa ceara in instanta blocarea iPhone5 pe piata coreeana in momentul in care acesta se va lansa.

Oficialul Samsung a mai declarat ca pentru a reusi in demersul de a bloca noul telefon Apple, compania va invoca incalcarea de catre Apple a unor brevete referitoare la tehnologiile fara fir patentate in Coreea de catre Samsung.

Reactia oficialilor Samsung este totusi una timida si vine dupa o perioada de cateva saptamani in care Apple a cam facut ce a vrut cu imaginea producatorului asiatic. Dupa mai multe dispute in tribunal, tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 a ramas interzisa pe piata din Germania, dupa ce, initial, acelasi tribunal interzisese vanzarea tabletei in aproape toate pietele Uniunii Europene cu exceptia Olandei.

Publicatia Korea Times mai scrie ca la ora actuala exista nu mai putin de 23 de procese intre Apple si Samsung in Franta, Germania, Japonia, Coreea de Sud si Statele Unite ale Americii si se asteapta ca numarul acesta sa creasca in lunile urmatoare.

Interesant este si faptul ca Samsung este cel mai important furnizor de componente Apple, insa americanii au declarat zilele trecute ca intentioneaza sa renunte la colaborare, urmand ca o parte din componentele produse de Samsung pana acum, precum procesoarele, sa fie fabricate in viitorul apropiat de compania Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Razboiul total dintre Apple si Samsung a pornit dupa ce producatorul american s-a plans in fata unui tribunal din California de Nord ca producatorii coreeni au copiat designul patentat de ei pentru iPhone dar si ca designul dreptunghiular utilizat la tabletele Galaxy Tab copiaza formatul patentat de ei in SUA.

Reactia ponderata a Samsung in acest conflict este dictata si de faptul ca Apple, asa cum am spus mai sus, este unul dintre cei mai importanti clienti ai companiei. Conform Wall Street Journal, in 2010, Apple a comandat diferite componente de la producatorul asiatic in valoare de 142 miliarde de dolari.

Aceeasi publicatie mai mentioneaza ca numai in luna februarie a acestui an, luna in care s-a declansat razboiul dintre cele doua companii, Apple a comandat panouri LCD, memorii flash si procesoare pentru smartphone-uri in valoare de 7,8 miliarde USD.

Pe scurt, marele perdant din aceasta batalie pare sa fie in acest moment Samsung, insa oricand situatia se poate aplana si reveni la sentimente mai bune, mai ales daca tinem cont de lunga perioada de colaborare dintre cele doua companii.loading...

Adauga un comentariu