News Flash:

Lumea sportului iesean se solidarizeaza cu ZIUA de Iasi

16 Martie 2005
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
De-a lungul anilor, in aceasta pagina, multi dintre oamenii de sport au fost criticati, iar anchetele cotidianului ZIUA de Iasi au scos la iveala neregulile din anumite ramuri, provocand chiar demiterea unor antrenori sau a unor presedinti de cluburi. Niciodata insa, nimeni din lumea sportului iesean nu s-a plans ca a fost santajat sau amenintat de conducerea sau de redactorii cotidianului ZIUA de Iasi, asa cum Parchetul National Anticoruptie incearca sa dovedeasca in aceste zile. De multe ori, redactorii ZIUA au avut opinii critice la adresa antrenorilor, conducatorilor si jucatorilor de la diferite echipe sportive. Sunt de notorietate anchetele referitoare la viata extrasportiva a fotbalistilor de la Politehnica Iasi, dar presedintele clubului, Marius Stan, afirma ca a avut o relatie excelenta cu redactorii ZIUA de Iasi. Fostul patron al clubului de handbal feminin "Z" Iasi, Florin Zamfir, a fost deseori criticat pentru managementul slab de la nivelul echipei, fiind chiar denumit groparul acestui sport la Iasi, dar acesta declara ca nu i s-au solicitat vreodata bani pentru a fi protejat. Conducatorii de cluburi sportive iesene, de la Leonid Antohi, presedintele CS Politehnica, si pana la directorul Clubului Sportiv Scolar Unirea apreciaza sprijinul primit din partea cotidianului ZIUA in activitatea de promovare a actiunilor sportului iesean. Insusi directorul Directiei pentru Sport a Judetului, Grigore Ursanu, confirma faptul ca nimeni din lumea sportului iesean nu s-a plans de faptul ca ar fi fost santajat de redactorii sau membri din conducerea cotidianului ZIUA de Iasi. Arbitrul Anton Helesteanu a fost la un pas sa rateze o semifinala a Cupei Romaniei, dupa ce redactorii cotidianului ZIUA de Iasi au avut curajul sa afirme despre acesta ca a facut praf un joc la nivelul Diviziei D de fotbal, dar cavalerul fluierului a declarat ca a avut o colaborare corecta cu reprezentantii acestui cotidian. Si-atunci, care sunt personalitatile sportului iesean care au fost santajate?

Marius Stan, presedinte executiv Politehnica Iasi: "Doamne fereste! Nu s-a pus niciodata problema sa mi se ceara bani sau alte avantaje pentru a fi promovat in ziar sau pentru a nu fi atacat. Dimpotriva, am avut o relatie foarte buna cu cotidianul ZIUA de Iasi, cu care pana in prezent nu am avut nici macar un conflict de idei, ceea ce spune foarte mult despre felul in care a decurs relatia noastra. Din punctul meu de vedere, presa trebuie sa fie libera si sa critice atunci cand este cazul. Nu cred ca este nimic anormal si cu atat mai putin penal ca presa sa ne critice din cand in cand. Mi se pare ca aceasta actiune este una deplasata si fara un substrat real. Eu nu pot decat sa ma declar foarte multumit de colaborarea pe care am avut-o cu cotidianul ZIUA de Iasi."

Leonid Antohi, presedinte CS Politehnica Iasi: "Cotidianul ZIUA de Iasi a fost intotdeauna langa sportul iesean. De fiecare data au scris fidel despre activitatea sportiva din judet, chiar daca poate uneori nu ne-a convenit ceea ce a aparut. Dar nu s-a pus niciodata problema sa fiu santajat sau amenintat ca daca nu dau bani voi fi criticat sau atacat. Dimpotriva, de fiecare data cand am avut nevoie de ajutorul presei pentru a mediatiza o actiune sportiva, acest cotidian a fost langa noi si ne-a sustinut din toate punctele de vedere. Nu pot decat sa le multumesc pentru felul in care au reliefat in presa activitatea clubului nostru. Ma invart in activitatea sportiva de cativa ani si nu am auzit niciodata pe cineva sa se planga de faptul ca a fost santajat de ZIUA sau ca i s-au cerut bani in schimbul protectiei sau a mediatizarii unor actiuni."

Grigore Ursanu, directorul Directiei Judetene pentru Sport: "Am auzit si eu despre actiunea celor de la Parchetul National Anticoruptie, dar eu va spun cu toata raspunderea ca niciodata si nimeni nu m-a contactat ca sa mi se ceara bani pentru a nu fi atacat. Dimpotriva, au fost cateva momente cand poate nu am avut aceeasi parere cu ceea ce s-a scris, dar acestea sunt lucruri firesti in viata. Sunt surprins sa aud ca impotriva unui ziar se declanseaza o asemenea actiune. Desi din pozitia pe care o ocup, de conducator al Directiei pentru Sport, intru in contact cu multi conducatori din acest domeniu, nu am auzit vreodata pe cineva sa se planga de faptul ca ar fi santajat de ZIUA si nici ca i s-ar fi cerut bani pentru a promova diferite actiuni."

Adrian Poiana, presedinte Clubul Sportiv Municipal: "Din punctul meu de vedere colaborarea cu cotidianul ZIUA de Iasi a decurs fara probleme. Nu am avut nici un fel de presiuni din partea cuiva de la acest cotidian sa dau bani pentru a fi promovat. De fiecare data cand am avut cate o actiune am fost sprijiniti si mediatizati fara sa ni se ceara vreun ban in schimb. In plus, nici nu am auzit pe cineva care sa spuna pana acum ca i s-au cerut bani de la ZIUA, indiferent pentru ce".

Viorel Hudac, directorul Clubului Sportiv Scolar Unirea: "Cotidianul ZIUA de Iasi a fost de fiecare data echidistant in ceea ce priveste raporturile cu clubul nostru. Nu a facut nimeni nici un fel de presiune la adresa noastra si nu ne-a cerut nimeni bani pentru a fi sprijiniti sau, dimpotriva, pentru a nu fi atacati. De asemenea, in cercul meu de cunoscuti din lumea sportului si nu numai nu mi-a relatat nimeni sa fi fost santajat sau amenintat de cineva de la ZIUA. Nu stiu care este motivatia PNA-ului, dar stiu ca presa trebuie sa fie libera de orice constrangeri."

Vasile Midvighi, directorul Liceului cu Program Sportiv: "Am auzit si eu cu surprindere de actiunea celor de la PNA, dar nu vad care este problema. Eu sunt director de atatia ani si nu m-a cautat nimeni niciodata de la ZIUA de Iasi sa-mi ceara bani sau vreun folos material pentru a ma sprijini sau pentru a nu fi atacat. Nu se poate pune problema de asa ceva, chiar dimpotriva, am fost ajutati in multe randuri prin promovarea gratuita a unor evenimente sportive, pe care le-am organizat noi. In plus, afirm cu toata raspunderea ca nu am auzit pe nimeni sa se planga de presiuni din partea celor de la ZIUA de Iasi."

Nicu Roibescu, director CS Penicilina: "Cred ca este o prostie ceea ce se intampla. Nu stiu cum a putut crede cineva asa ceva. Nici nu incape discutie sa fi fost santajat sau sa mi se fi cerut bani pentru a fi promovat. Din punctul meu de vedere nu stiu de unde a venit aceasta ancheta, dar mi se pare ciudata. Cand echipa mea a jucat bine a fost laudata, iar cand am jucat prost am fost criticati. Mi se pare normal acest lucru si nu vad de ce ar fi cineva deranjat daca este criticat pe buna dreptate".

Silviu Balcan, presedintele echipei de rugby Poli Agro Iasi: "Am avut deseori contacte cu reprezentatii cotidianului ZIUA de Iasi, dar niciodata nu am fost supus la presiuni si niciodata nu mi s-au cerut bani pentru a fi promovat. M-am mirat si eu sa vad ca un cotidian este atacat si anchetat in asemenea mod, dar din punctul meu de vedere nu am de ce sa ma plang ci, dimpotriva, sa remarc ca la ZIUA rugby-ul este foarte bine promovat, chiar aproape la egalitate cu fotbalul, sportul rege, ceea ce este extraordinar".

Vasile Citea, patron Box Club Citea si fost consilier al DSJ: "Nu am nimic de reprosat cotidianului ZIUA de Iasi. Am lucrat excelent cu redactorii acestui cotidian, care m-au sprijinit in dese randuri prin mediatizarea unor actiuni ale noastre, fara sa ni se ceara ceva in schimb. Oricum, e cel putin curios ceea ce se intampla, pentru ca eu ma invart in acest fenomen de atata timp, am lucrat si la DSJ, si nu am auzit pe nimeni care sa se planga ca ar fi santajat sau amenintat de ZIUA de Iasi".

Constantin Radu, directorul CS Gim-Conrrado Iasi: "Tot respectul meu pentru activitatea jurnalistilor de la cotidianul ZIUA de Iasi. Eu sunt abonat de multi ani la acest cotidian si de aceea stiu foarte bine ceea ce spun. De fiecare data am fost sprijiniti de redactorii de la ZIUA, rezultatele noastre au fost reliefate fidel in ziar si niciodata nu mi s-au cerut bani in schimbul promovarii imaginii clubul nostru. Dimpotriva, ZIUA de Iasi a sprijinit sportul de performanta, chiar de la cele mai mici varste".

Iulian Bituca, antrenor lotul national de scrima: "Eu am fost de multe ori ajutat prin aparitiile in paginile cotidianului ZIUA de Iasi. Fereasca Dumnezeu, sa mi se ceara bani pentru acest lucru. Nu s-a intamplat niciodata. Este o chestiune grava ceea ce se intampla si eu va dau cuvantul meu de onoare ca niciodata nu am auzit pe cineva in lumea sportului care sa se planga de tratament rau din partea acestui cotidian. Eu am numai cuvinte de multumire pentru colaborarea de pana acum".

Costel Schender, antrenor echipa de handbal masculin Politehnica Iasi: "Eu nu am avut cea mai buna relatie cu cotidianul ZIUA de Iasi. Chiar am avut destule conflicte cu reporterul de pe Departamentul Sport si care a scris multe lucruri urate despre mine. Dar, trebuie sa recunosc ca niciodata nu mi-au cerut bani pentru a fi sustinut si nici nu mi-a conditionat nimeni aparitia in ziar de vreun serviciu sau de o suma de bani. Nu stiu de ce PNA-ul a demarat aceasta ancheta, dar eu nu am auzit pe nimeni vreodata sa se planga de faptul ca ar fi fost santajat de cineva de la acest cotidian".

Florin Zamfir, fost patron al echipei de handbal feminin "Z" Iasi: "Despre mine au aparut tot felul de lucruri in cotidianul ZIUA de Iasi, care de multe ori m-au ranit pentru ca am considerat ca aveam dreptate in ceea ce faceam, dar niciodata nu am fost santajat de cineva de la ZIUA de Iasi. Au fost destule atacuri la adresa mea si a clubului "Z", infiintat de mine si, desi sunt si un om de afaceri, nu s-a pus vreodata problema sa fiu santajat sau amenintat. Din acest punct de vedere nu inteleg care este motivatia actiunii PNA-ului".

Cristian Cojocaru, lider galeria echipei de fotbal Politehnica Iasi: "Niciodata nu mi s-au cerut bani pentru a fi ajutati de cotidianul ZIUA de Iasi. Dimpotriva, de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor am fost sprijiniti prin publicarea anunturilor de intalnire cu membrii galeriei si prin mediatizarea problemelor cu care se confrunta suporterii ieseni, acestea toate fara sa ni se ceara ceva in schimb".

Dragan Petricevic, fost antrenor al echipei de baschet masculin Universitatea Petre Andrei: "Sub nici o forma nu s-a intamplat vreodata sa fiu contactat si sa mi se ceara sume de bani pentru a fi protejat sau promovat. Eu am avut o relatia foarte buna cu ZIUA de Iasi, care a sustinut activitatea de performanta la echipa de baschet a judetului. Nu inteleg de unde a pornit aceasta ancheta, dar eu va asigur ca nu mi s-au cerut niciodata bani pentru a nu fi criticat. Mi se pare o prostie sa creada cineva asa ceva".

Cornel Badulescu, fost antrenor echipa de handbal masculin Politehnica Iasi: "Chiar daca am mai avut cateva diferenduri cu redactorul sportiv de la ZIUA de Iasi, am spus ceea ce am gandit fiecare, dar in ziar faptele au fost prezentate obiectiv, chiar daca de multe ori am fost criticat. Mi se pare normal sa fim si criticati, la fel cum mi se pare normal sa mai avem pareri diferite. Niciodata insa nu mi s-au cerut bani pentru a fi bine promovat sau pentru a nu fi atacat".

Anton Helesteanu, arbitru lotul national: "Eu nu am ce sa reprosez cotidianului ZIUA de Iasi. Am avut o colaborare buna si corecta si, chiar daca am fost atacat pentru prestatiile mele din anumite partide, asta nu inseamna ca port cuiva pica. Nu mi s-au cerut vreodata bani pentru a fi sustinut si nici nu am auzit pe cineva in lumea sportului care sa se planga de presiuni din partea cotidianului ZIUA de Iasi".

Felix Vararu, fost antrenor echipa de volei feminin Penicilina Iasi: "Am fost in dese randuri criticat de redactorii cotidianului ZIUA de Iasi, dar de fiecare data dupa infrangeri ale echipei mele si nu asa, din senin. Nici in timpul pe care l-am petrecut la Iasi si nici dupa aceea nu am fost contactat de nimeni de la acest ziar pentru a fi ajutat, promovat in presa sau pentru a nu fi atacat. Indiferent de faptul ca de multe ori m-a deranjat sa fiu criticat, trebuie sa recunosc ca niciodata nu s-a pus problema vreunui santaj din partea celor de la ZIUA de Iasi".
Florin BRIAUR
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013587 (s)