News Flash:

Lumină şi inălţare

9 Decembrie 2010
3099 Vizualizari | 0 Comentarii
Caliopia Hodorogea

Astăzi, 9 decembrie 2010, la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi", între orele 15 - 17,30, se desfăşoară cea de-a doua activitate - Lumină şi Înălţare, din proiectul educativ CLASIC ŞI MODERN ÎN STRUCTURA PERSONALITĂŢII ELEVULUI, coordonat de profesorii Caliopia Hodorogea şi Vasile Şalaru de la Colegiul Naţional „G. Ibrăileanu", Iaşi.


 Acest proiect a apărut din dorinţa şi la iniţiativa elevilor clasei a XII-a A şi a celor doi profesori coordonatori, care şi-au propus să realizeze un proiect în care beneficiarii să fie în primul rând elevii şi, în al doilea rând, tot elevii.


Cele patru activităţi: Balul Florilor, Lumină şi înălţare, Cultivarea stimei de sine - o necesitate în rândul liceenilor şi Literatura - metaforă a spiritului uman definesc patru domenii diferite cu impact în conturarea personalităţii hexagonale a adolescentului.


Aceste activităţi şi-au propus să cultive eleganţa, rafinamentul, bunul gust; să ofere repere de atitudine şi moralitate, de încredere în sine, în valorile proprii şi de manifestare neîngrădită a eului creator în spaţiul literaturii, ca metaforă a spiritului uman, şi a altor arte.


Este un proiect în care se accentuează şi se valorizează dimensiunea sensibilităţii adolescentine, harul pentru un domeniu al artei, se cultivă încrederea în sine şi se estompează pornirile lăuntrice negativiste.


Tema dezbaterii de astăzi este moralitatea creştină şi impactul asupra profilului unui tânăr, ca urmare a necunoaşterii şi ignoranţei, invitaţii fiind personalităţi marcante ale gândirii teologice ieşene: preot prof. univ. dr. Ion Vicovan - prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza" - Iaşi, preot lector dr. Dan Sandu de la aceeaşi facultate şi preot prof. Dragoş Ciprian Bahrim - directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Vasile cel Mare" din Iaşi.


Activitatea, la care participă peste 150 de elevi şi profesori de la liceele partenere - Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare", Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă", Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi", este moderată de distinsul prof. univ. dr. Doru Scărlătescu de la Facultatea de Litere, Universitatea „Al. I. Cuza" - Iaşi.Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2427 (s) | 22 queries | Mysql time :0.131071 (s)