Eveniment-Social

Luna aceasta, oficialii ANRSC verifica asociatiile de proprietari

Publicat: 02 sept. 2014
1

In urma numeroaselor reclamatii primite de la locatari referitor la impartirea ilegala a costurilor la incalzire, autoritatile locale si reprezentantii Autoritatii de Reglementare pentru Serviciile Publice (ANRSC) au hotarat sa faca o serie de verificari si traininguri in randul personalului care se ocupa de activitatea asociatiilor de proprietari si locatari din Iasi. Aceste actiuni vor fi facute pe parcursul lunii septembrie.

In urma discutiilor avute in ultimele luni intre autoritati cu locatarii, cat si cu reprezentantii asociatiilor si ai firmelor de administrare imobile, a reiesit ca este necesara o formare tehnica in ceea ce priveste calcularea SET-urilor (Suprafata Echivalenta Termic) aferente apartamentelor dintr-un condominiu, pentru ca repartizarea costurilor cu incalzirea sa se faca in conformitate cu legislatia in vigoare.

Citeste si: Oare ce a fost in mintea acestui director din Iasi? Decizia pe care a luat-o i-a uimit pana si pe straini – FOTO

Scopul acestei formari este ca, incepand cu iarna 2014-2015, cazurile de repartizare ilegala a costurilor sa fie reduse la minim, iar cele care ne vor fi comunicate de locatari, daca vor exista, sa fie rezolvate cu celeritate de Primaria Municipiului Iasi. Esentiala in procesul de recalculare a costurilor este suprafata echivalenta termic aferenta fiecarui apartament pentru consumul individual si, respectiv, pentru incalzirea spatiilor comune: subsol, casa scarii, spalatorie, uscatorie, coloanele verticale ce traverseaza apartamentele. SET-ul trebuie inventariat prin grija asociatiei de proprietari in fiecare an, inainte de inceputul sezonului de incalzire„, a declarat Ana Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi.

Comentarii
 • ANRSC-ul trebuie sa protejeze consumatorul nu interesele firmelor prestatoare de servicii.
  De la 15 iulie a intrat in vigoare noua directiva europeana pentru protectia consumatorului, intrebarea esentiala este se respecta prevederile ei in Romania.
  Raspunsul este un mare NUU!, si uite asa este furat consumatorul roman care nu are cultura consumatoristica

 • I. Ce treaba are Icatoiu de la Dalkia, stut fiind faptul ca CET-ul isi termina treaba la bransamentul blocului ? Stiut fiind faptul ca unul cu CTA a renuntat la serviciile CET-uluii, ce treaba are el cu tevile care-l mai si incurca prin casa, avand in vedere ca acestea sunt instalatii de transport ale agentului termic si nu „corpuri radiante de caldura”(calorifere) ?! Si tot o reglementare ciudata mai spune si despre caldura chipurile degajata din subsol ? Dar ce te faci daca partierul (si eventual primul etaj) sunt ocupate de spatii comerciale ? Cine ar beneficia, teoretic de acea caldura ? Si de ce ar trebui platita de locatarii toti ?
  Acesta a fost un motiv de invrajbire a locatarilor lansat de fostul premier, puscariasul Adrian Nastase, insa se uita un lucru important: nu este constitutional sa-i impui unui om sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza sau a renuntat (bilateral) la el.

  • II. Si inca un lucru: repartitoarele nu sunt omologate ! Sunt un alt prilej de furat din buzunarul cetateanului; acestea masoara cantitatea de caldura din mediul inconjurator si nicidecum cantitatea de caldura eliberata de un calorifer intr-o incapere ! Numai gigacalorimetrul poate masura aceasta cantitate de caldura degajata.
   Asadara, oameni buni, nu va lasati inselati de Dalkia si primarul Nechita sau PSD, aparati-va drepturile, fie si in instantele judecatoresti !

Adauga un comentariu