Economic Local

Luna viitoare ajung autobuzele noi la Iasi

Publicat: 21 sept. 2017
1

O parte din lotul de autobuze noi, achizitionate de municipalitatea ieseana in vara acestui an, urmeaza sa fie aduse la Iasi la inceputul lunii viitoare. Este vorba despre un lot de 12 autobuze Isuzu care vor fi livrate pana pe 5 octombrie, iar reprezentantii municipalitatii au anuntat ca alte aproape 50 de mijloace de transport ar urma sa ajunga la Iasi pana la finalul anului.

Citeste si : Iesenii se rebranseaza la sistemul centralizat de incalzire: Contorizarea individuala atrage tot mai multi clienti – GALERIE FOTO, VIDEO

De precizat faptul ca autobuzele sunt echipate cu un sistem de numarare a pasagerilor si in acest fel vor putea fi cunoscute cu exactitate fluxurile de calatori care utilizeaza acest mijloc de transport în comun. Autobuzele furnizate de Anadolu Isuzu sunt echipate cu motor Euro 6 clasa C. Fiecare autobuz ofera conditii de climatizare, atât pe timp de vara, cât si de iarna. Mijloacele de transport asigura conditii de acces pentru persoanele cu dizabilitati si sunt echipate si cu un sistem de supraveghere video în interior si exterior.

Citeste si : Fonduri nerambursabile de 1,5 miliarde euro acordate agricultorilor

„Noile autobuze care vor moderniza parcul auto al Companiei de Transport Public Iasi fac obiectul unui contract semnat pe 13 iulie 2017 între municipalitate si compania Anadolu Isuzu din Istanbul, firma turca angajându-se sa livreze 88 de unitati pâna în primavara anului 2018. Achizitia a fost posibila în urma contractarii unui credit BERD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.

Citeste si : Lucrarile de extindere la reteaua de termoficare a Iasului urmeaza sa inceapa

Adauga un comentariu