Local

Luna viitoare se finalizeaza licitatia pentru primele autobuze electrice destinate Iasului

Publicat: 11 iun. 2019
1

Prin intermediul unei licitatii organizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si cu termen de depunere a ofertelor pe 17 iulie, la Iasi ar urma sa ajunga 24 de autobuze electrice. Procedura implica achizitia a 70 de astfel de mijloace de transport, valoarea totala a achizitiei ridicându-se la aproape 160 de milioane de lei.

Vezi si: CTP Iasi, schimbari majore! Noi tarife la bilete si abonamente incepand cu 1 iulie 2018

Conform caietului de sarcini, cele 24 de autobuze electrice vor fi folosite în transportul public local pe rutele 42 Copou – CUG (14) si 52 Piata Alexandru cel Bun – pasaj Octav Bancila – Copou (10). Autobuzele vor beneficia de 24 statii de încarcare lenta si 7 statii de încarcare rapida (în depouri si la capete de traseu). În aceasta perioada, Ministerul Dezvoltarii Regionale va lansa si o alta procedura de licitatie, de data aceasta pentru 20 de autobuze electrice de 12 metri, mijloacele de transport care vor deservi rutele 28 (Triumf – Podu Ros – Mircea cel Batrân – Dacia) si 36 (Dacia – Gara – Copou – Breazu).

Vezi si: Un individ certat cu legea a aruncat cu pietre intr-un autobuz al CTP Iasi. Politia il cauta – FOTO

"Valoarea proiectului de achizitie a celor 20 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri este de 50.000.000 de lei, la care se adauga 6 statii de încarcare rapida – 3.000.000 de lei si 20 de statii de încarcare lenta – 2.000.000 de lei, toate sumele fiind fara TVA", au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.

Comentarii
  • Normal, toate spre Copou. Ca pe vremurile banditului si hotzului de nichita, aceeasi vesnica ordinarie si bataie de joc girata de primarie si cooperativa sa de transport: zeci de autobuze goale spre Copou iar spre Pacurari 2(doua) autobuze ticsite. SA VA FIE RUSINE NESIMTZITZILOR CARE HOTARATI ASTFEL DE NEDREPTATI! PROPUN CA NUMAI COPOUL SA IL MAI VOTEZE PE CHIRICA!

Adauga un comentariu