Eveniment-Social

Luna viitoare se organizeaza la Iasi „Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa”, WIRE X

Publicat: 20 mai 2019
1

O noua editie a conferintei "Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa" va avea loc la Iasi (Regiunea Nord-Est), in perioada 26 – 28 iunie 2019, fiind ultimul eveniment dedicat cercetarii si inovarii in calendarul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. 

Vezi si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

"Axata pe trei concepte-cheie: a explora, a crea si a inova, WIRE X incurajeaza schimbul de cunostinte si cautarea de solutii practice pentru o transformare economica si societala sustenabila prin intermediul cercetarii si inovarii. Conferinta va urmari parcursul de la excelenta regionala, la lanturile valorice europene si globale, incercand sa descopere noi sinergii intre nevoile societale si agenda de cercetare, precum si intre instrumentele de finantare, cercetare si antreprenoriat", au explicat reprezentantii ADR- NE.

Vezi si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Conferinta WIRE reprezinta principalul forum politic european de inovare si dezvoltare regionala, oferind o platforma de discutie pe tema practicilor, finantarilor, provocarilor si oportunitatilor din domeniul cercetarii si inovarii. WIRE X va oferi participantilor 3 zile de seminarii, mese rotunde si ateliere de lucru, sustinute cu peste 35 de lectori din toate Statele Membre ale Uniunii Europene, Canada, SUA, Israel si Republica Moldova, situate in locatii excelente pentru explorarea patrimoniului cultural, istoric si gastronomic al Iasului.

Vezi si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

WIRE 2019 este organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii din Romania si al Directoratului General pentru Cercetare si Inovare al Comisiei Europene, prin programul Orizont 2020: Raspandirea excelentei si largirea participarii.

Adauga un comentariu