Eveniment-Social

Luna viitoare se reiau lucrarile de reabilitare la Palatul Culturii

Publicat: 06 mai 2014
1

@ „Marile monumente ale Iasului vor ajunge la un nivel asemanator cu cele din intreaga Europa”,  a transmis Bogdan Trambaciu, reprezentant al Ministerului Culturii

In sfarsit, dupa aproape doi ani in care lucrarile au stagnat, procesul de reabilitare si restaurare la Palatul Culturii se vor relua. Dupa finalizarea licitatiei, luna aceasta este destinata solutionarii contestatiilor. Din cate se pare, firma care a castigat contractul este SC Iasicon SA din Iasi. Aceasta a concurat cu: SC Euras SRL din Satu Mare, Victor Construct din Botosani alaturi de SC Coral Construct SRL din Bucuresti. De precizat ca, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Culturii, o singura firma a facut contestatie. Practic, de la mijlocul lunii iunie va demara ultima etapa a lucrarilor.

„Atat Unitatea de Management a Proiectului, cat si Ministerul Culturii au avut mereu grija ca Iasul sa primeasca tot sprijinul si finantarea pentru refacerea monumentelor istorice importante. Ne bucuram ca anul acesta cu siguranta va demara si cea de-a II-a etapa de restaurare a Palatului Culturii. Foarte probabil, anul viitor se va incheia acest proces. Inclusiv ministrul Culturii abia asteapta sa vina la Iasi pentru a semna, oficial, contractul legat de Palat. Vorbim de un obiectiv definitoriu pentru noi si, alaturi de finalizarea reabilitarilor de la Teatrul National si de la Ruginoasa, marile monumente ale Iasului vor ajunge la un nivel asemanator cu cele din intreaga Europa”, transmitea, la inceputul acestui an, Bogdan Trambaciu, coordonatorul Unitatii de Management de pe langa Ministerul Culturii. Pentru acest monument s-au alocat, la inceputul anului trecut, 15,5 milioane de euro. Fondurile urmeaza a fi utilizate pentru realizarea reabilitarilor si restaurarilor la turnul central si la aripa de Est, unde a functionat Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi, la acoperis si la partea din spate a Palatului, ramasa nefinalizata.

Citeste si: EXCLUSIV: O cladire simbol a Iasului, reabilitata cu tehnologii NASA – GALERIE FOTO

Citeste si: Palatul Culturii Iasi, o poveste nestiuta! – GALERIE FOTO
Comentarii
  • Toti strainii care nu sunt amatori de mall ,cum sunt romanii ,intreaba cind poate fi vizitat Palatul Culturii ,cu legislatia asta privind licitatiile se pare ca mai avem de asteptat !

Adauga un comentariu