Sport

Lungimea bețelor de ski în funcție de înălțime. Cum le alegem pe cele corecte

Publicat: 20 ian. 2022
persoana care skiaza
Alegerea bețelor pentru ski se face în funcție de 3 criterii precum rozeta bețelor de ski, mânerul bețelor de ski, materialul bețelor de ski

Lungimea bețelor de ski oferă stabilitate, flexibilitate și mobilitate în timpul sportului montan. Pentru a beneficia de munte, pârtie și de distracție trebuie să te asiguri că echipamentul este ales corect. 

Lungimea bețelor de ski se alege în funcție de înălțime și de factorii externi precum tipul de pârtie, pantă sau zăpadă. 

persoana care skiaza
Lungimea bețelor de ski oferă stabilitate, flexibilitate și mobilitate în timpul sportului montan

Lungimea bețelor de ski, avantajele sporturilor de iarnă

Bețele de schi reprezintă un element esențial din echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport de iarnă, permițându-i schiorului să avanseze pe soluri cu niveluri de înclinație diferite: deplasare pe sol drept, coborâre, urcare. 

Este un ghid care te va ajuta în luarea celei mai bune decizii pentru un echipament corect. Lungimea bețelor de ski este elementul cheie care definește sportivul, de la inițiat, la un sportiv cu un grad avansat în coborâtul pe schiuri.

Pentru a măsura corect lungimea bețelor de ski se ia un băț, se întoarce cu rozeta în sus și se formează un unghi de 90 de grade între antebraț și braț. Acest exercițiu se face cu clăparii în picioare, în poziția în care se skiază, adică având corpul ușor îndoit.

Alegerea echipamentului corect sporturilor de iarnă permite echilibrul sportivului și este important ca rozeta skiurilor să atingă, în permanență, zăpada, tragerea lor pe sol, fără o ridicare fermă în aer, priza prea strânsă pe mâner. 

bete de ski
Lungimea bețelor de ski este elementul cheie care definește sportivul, de la inițiat, la un sportiv cu un grad avansat în coborâtul pe schiuri

Echipamentul adectavt unui sport de iarnă

Alegerea bețelor pentru ski se face în funcție de 3 criterii precum rozeta bețelor de ski, mânerul bețelor de ski, materialul bețelor de ski.

Utilizarea bețelor de schi cu lungime potrivită permite deplasarea corectă a sportivului, iar ignorarea criteriilor de bază în alegerea echipamentului poate produce accidentări grave, nedorite. 

persoana acre schiaza
Pentru iubitorii sporturilor de iarnă echipamentul este cel mai important aspect atunci când viteza și adrenalina ghidează coborârea pe părtie, iar accesoriul de bază este lungimea bețelor de ski

Rozeta bețelor de ski se alege în funcție de preferințe, rozetă cu diametru mic pentru o viteză mai mare, asigură precizie și greutate redusă. Rozeta cu diametru mediu sunt polivalente, iar rozeta cu diametru mare dacă se skiază în zone cu zăpada pulvăr, astfel încât să nu existe riscul unei înzăpeziri. 

persoana care urca pe munte
Rozeta bețelor de ski se alege în funcție de preferințe, rozetă cu diametru mic pentru o viteză mai mare,asigură precizie și greutate redusă

Structura bețelor de ski, alegerile esențiale pe care trebuie să le facă un schior 

Mânerele bețelor de ski trebuie să dispună de o formă ergonomică, pliată pe forma palmei. Dacă nu se realizează o alipire perfectă, poate influența stilul de practicare și siguranța schiorului pe pârtie. Mânerul conceput dintr-un singur material este potrivit pentru o rezistență mai bună.

Mânerele din spumă pentru greutate redusă și confort, iar cele concepute din două materiale sunt foarte ușor de manevrat. 

Materialul bețelor de ski reprezintă un alt criteriu important pentru alegerea bețelor de ski. Recomandarea specialiștilor este alegerea unui material în funcție de dorința în coborârea pe pârtie și nivelul de experiență pe care îl are sportivul. 

bete de ski
Bețele de schi reprezintă un element esențial din echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport de iarnă, permițându-i schiorului să avanseze pe soluri cu niveluri de înclinație diferite

Aluminiul este o recomandare pentru schiorii începători sau juniori, duraluminiul se poate identifica la bețele de schi dedicate schiorilor cu experiență de nivel mediu-avansat.

Carbonul este cel mai avansat și utilizat material pentru axul bețelor de ski, în cazul schiorilor avansați. Prezintă un nivel de rezistență ridicat și o greutate redusă, fiind extrem de flexibil, comparativ cu aluminiul. 

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă echipamentul este cel mai important aspect atunci când viteza și adrenalina ghidează coborârea pe părtie, iar accesoriul de bază este lungimea bețelor de ski

 
Adauga un comentariu