Eveniment-Social

Lupii Negri pleaca in Irak

Publicat: 18 ian. 2008
1

Batalionul 151 Infanterie Lupii Negri din Iasi va pleca astazi in Irak. Ceremonia militara si religioasa prilejuita de plecarea batalionului in misiunea Iraq Freedom va avea loc la ora 11.30, in cazarma unitatii din cartierul Tatarasi. La festivitate este asteptat sa participe ministrul Apararii, Teodor Melescanu, seful Statului Major General, precum si alti reprezentanti ai conducerii Ministerului Apararii si ai administratiei publice locale.

Batalionul 151 Infanterie a fost infiintat in anul 1994. Prima misiune de mentinere a pacii a fost in Angola, urmand apoi misiuni in aceeasi tara in 1997 si 1998. O parte din militari au participat in 1998 la o misiune in Bosnia, iar in 1997 in Albania. In perioada 2003-2006, militarii ieseni au mers in Afganistan. Militarii ieseni au mai fost premiati si de armata americana, in doua randuri, cu „Certificate de apreciere pentru merite deosebite„, in timp ce patru militari au primit „Medalia de merit a Fortelor Terestre ale SUA„.

Comentarii
  • lupii negri nu pleaca astazi in irak…trebuie sa fie acolo pana pe 15 februarie ..astazi a avut loc doar ceremonia militara si religioasa ….jurnalisti buni mai sunteti voi !!!! dezinformati oamenii……..

Adauga un comentariu