Stiri medicale

Lupta contra Ebola este departe de a fi incheiata, estimeaza ONU

Publicat: 02 ian. 2015
Africa de Vest nu a reusit inca sa scape de Ebola si comunitatea internationala trebuie sa-si continue eforturile contra epidemiei, a estimat vineri seful Misiunii ONU pentru combaterea Ebola (UNMEER), Anthony Banbury, citat de AFP. Banbury, care se afla la conducerea UNMEER inca de la crearea acesteia in septembrie, va parasi sambata Accra, unde se afla sediul agentiei, urmand sa fie inlocuit de Ismail Ould Sheikh Ahmed (Mauritania).

De ce virusul Ebola se numeste Ebola 
”Cred ca mobilizarea si-a aratat roadele, dar inca avem un drum lung de parcurs. Este vorba de o lupta dificila si nu stim ce ne rezerva viitorul”, a declarat seful UNMEER intr-o conferinta de presa desfasurata la Accra. UNMEER a fost creata pentru a coordona lupta contra epidemiei de Ebola in cele mai afectate trei tari (Liberia, Sierra Leone si Guineea), fiind prima misiune pe teren a ONU consacrata specific unei crize de sanatate publica, potrivit evz.ro.
Numarul deceselor cauzate de epidemia de febra hemoragica Ebola in Africa de Veste se ridica la 7.890 dintr-un total de 20.171 cazuri inregistrate in Liberia, Sierra Leone si Guineea, potrivit celui mai recent bilant publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, pe 28 decembrie.


loading...

Adauga un comentariu