International

Lupta impotriva Statului Islamic: Decizia luata de Rusia, Siria, Irak si Iran

Publicat: 27 sept. 2015
1

Rusia, Siria, Irakul si Iranul au creat un centru comun pentru schimbul de informatii in lupta impotriva organizatiei jihadiste Statul Islamic.

Centrul, cu baza in capitala irakiana Bagdad, va aduce impreuna reprezentanti militari din cele patru tari participante, a relatat sambata agentia rusa de presa Interfax, citata de DPA.

Centrul ar putea fi folosit in viitor pentru a coordona operatiuni militare impotriva Statului Islamic, grupare terorista care controleaza parti semnificative din teritoriul Irakului si Siriei.

Presedintele rus Vladimir Putin ar urma sa pledeze pentru un efort colectiv in lupta impotriva gruparii extremiste in cadrul discursului sau de luni de la Adunarea Generala a ONU.

Rusia a oferit echipamente militare guvernului sirian pentru a lupta impotriva Statului Islamic, sprijin care a starnit ingrijorare in Occident.

Conflictul din Siria, care a inceput in 2011 dupa reprimarea brutala a unor demonstratii impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, a escaladat intr-un razboi complex in care sunt implicate forte guvernamentale, rebeli islamisti, Statul Islamic si kurzi.

Adauga un comentariu