Eveniment-Social

Lupta pentru avere scoate mortii din cosciuge

Publicat: 08 apr. 1999

•Maria Ungureanu, desi a murit de atac cerebral a fost scoasa din sicriu si trimisa la necropsie •Sotul ei, Traian Ungureanu este acuzat de fiul vitreg ca si-a omorit nevasta pentru a-i mosteni garsoniera

Lupta pentru avere si renume a generat conflicte intre persoane, de foarte multe ori chiar intre rude apropiate. Cu cit nivelul de trai scade si cu cit coborim scara ierarhiei sociale, cu atit animozitatile sint mai acute. Un astfel de conflict a generat ieri o situatie hilara, in care o femeie decedata a fost supusa autopsierii, cu toate ca actele de externare dadeau un dignostic care indica o banala comotie cerebrala.

•Cadavrul a fost dezbracat, scos din sicriu si trimis la morga pentru autopsie

Maria Ungureanu, 76 ani, domiciliata in Iasi, Soseaua Nationala nr. 42 A, bloc F 1, scara A, parter, apartament 2 a decedat ieri, la ora 10, in Spitalul de Neurochirurgie. Femeia fusese internata cu citeva zile in urma, in stare de soc. Familia ei a fost anuntata imediat si, Traian Ungureanu, sotul Mariei a adus-o acasa si a inceput pregatirile pentru a-i asigura sotiei sale o inmormintare crestineasca. Traian a anuntat toate rudele despre nefericitul eveniment care s-a petrecut, pentru a participa, atit sufleteste cit si material pentru inhumarea Mariei.

Cei care au putut veni in pripa, l-au ajutat pe Traian Ungureanu sa procure sicriu, haine si cele necesare in astfel de situatii. In jurul orei 11.30, dupa ce Maria a fost imbracata si introdusa in cosciug, ofiterii Biroului Politiei Criminale au oprit totul. O sesizare venita din partea fiului Mariei, Gheorghe Istrate, 57 ani, a reclamat organelor de cercetare ca batrina a fost omorita. In citeva minute, cadavrul a fost dezbracat, femeia scoasa din sicriu, urcata in masina mortuara si transportata urgent la morga Spitalului „Sf. Spiridon”. Totul s-a petrecut foarte rapid, politistii si medicii legisti abtinindu-se de la orice fel de declaratii. Dr. Calin Scripcaru, directorul Cabinetului interior de medicina legala a refuzat orice comentariu in legatura cu acest incident, motivind ziaristilor ca numai rezultatele autopsiei sint edificatoare.

•Marul discordiei – o garsoniera de 30 metri patrati

Echipa mobila a Cartelului Q s-a deplasat, dupa petrecerea acestor peripetii, la fata locului pentru a incerca sa faca putina lumina in acest caz ciudat. Traian Ungureanu ne-a prezentat certificatul constatator al mortii, eliberat de Spitalul de Neurochirurgie, unde era diagnosticul de „infarct cerebral-occipital dreapta, stecoscleroza, hipertensiune arteriala”. Dupa acest diagnostic, moartea este cit se poate de naturala.

Speculatiile au aparut insa de la impartirea averii, respectiv o garsoniera de aproximativ 30 metri patrati. Maria Ungureanu a fost casatorita pina in 1984 cu un anume Istrate, din casatorie rezultind Gheorghe Istrate, 57 ani, care domiciliaza in prezent la Sibiu. Maria, a concubinat din ’84 pina in 1993 cu Traian Ungureanu, an in care ea s-a hotarit sa se casatoreasca cu acesta. Din cauza unor animozitati, cei doi s-au despartit pentru ca in 1997 sa se casatoreasca din nou. Gheorghe Istrate nu s-a inteles niciodata cu tatal sau vitreg si l-a suspectat pe acesta din urma ca incearca numai sa profite de pe urma mamei sale.

Traian Ungureanu ne-a declarat: „Gheorghe Istrate i-a propus Mariei sa vina la el la Sibiu si sa vinda garsoniera, dar ea nu s-a simtit niciodata bine acolo. A incercat tot timpul sa-i ia mamei sale singurul lucru pe care il avea. Acum, cind a auzit ca a murit, m-a acuzat pe mine ca am batut-o ca sa-i iau casa si din cauza bataii a murit. Pot sa va confirme si vecinii ca de la noi nu s-au auzit niciodata scandaluri sau batai. Eu am iesit la pensie in 1992 de la IJGCL si am trait foarte bine alaturi de Maria. Nu ma lasa nici sa o ingrop crestineste. Face pacate in Postul Pastelui si va fi vai si amar de el. Dumnezeu este sus si vede”.

Toti vecinii de bloc cu care am discutat ne-au confirmat faptul ca, sotii Ungureanu erau o familie linistita si nu deranjau pe nimeni. Maria Ungureanu a fost bolnava de foarte mult timp si toti au fost indurerati de disparitia sa. Ramine ca necropsia sa spulbere suspiciunile ce planeaza asupra decesului Mariei Ungureanu si sa dea verdictul final asupra vinovatiei sau nu a sotului ei, Traian Ungureanu.loading...

Adauga un comentariu