Curiozitati

Lupta pentru supravietuire in cel mai poluat oras al lumii. Un britanic stabilit la Beijing a inventat „bicicleta care respira”

Publicat: 04 feb. 2013
9
Si-a numit inventia „bicicleta care respira” si crede cu tarie ca, in curand, vehiculul minune va fi folosit in intreaga lume.
 
Britanicul Matt Hope a gasit o metoda originala ca sa scape de poluarea din Beijing, oras care ii este casa de ani de zile. „Am cumparat aceasta bicicleta cu 32 de dolari, pe care am fixat un generator electric”, spune Matt.
 
Matt a adaugat apoi un aparat care purifica aerul: „M-am gandit ca ar fi grozav daca as putea conecta aparatul la bicicleta, in asa fel incat sa iti purifici singur aerul chiar in timp ce pedalezi.”

Cu peste 20 de milioane de locuitori, Beijingul este unul dintre cele mai poluate orase din lume. Pana cand guvernul chinez va gasi o solutie pentru a reduce emisiile de gaze, Matt va continua sa mearga in fiecare zi spre birou pe „bicicleta cu aer curat” pe care a construit-o. Si spera ca tot mai mai multi ii vor urma exemplul.
Adauga un comentariu