Eveniment-Social

Lupta sindicalistilor din invatamant se muta in Parlamentul European

Publicat: 06 apr. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:215273;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Satui de modul in care sunt tratati de Ministerul Educatiei, reprezentantii sindicatelor din invatamantul preuniversitar iesean apeleaza la Parlamentul European.

Alianta Sindicala Gheorghe Asachi a facut deja apel la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in cazul majorarii lefurilor profesorilor in conformitate cu Legea 221 din 2008. Asta in conditiile in care, in privinta acestor drepturi, instantele din Romania le-au dat dreptate in baza unor decizii definitive si irevocabile. „Deja cazul semnalat de noi la CEDO a primit un raspuns favorabil, care se va judeca in perioada imediat urmatoare. Din cauza plafonarii salariilor noastre decisa de Guvernul Romaniei si de Ministerul Educatiei, am hotarat sa mergem si mai departe cu semnalarea abuzului. Vom face intampinare la fiecare parlamentar din Parlamentul European pentru a sesiza ceea ce credem noi ca este incalcarea unei elementare norme, ce functioneaza intr-un stat de drept. Ne-am saturat la cate umilinte am fost supusi si la modul in care suntem tratati”, a declarat Violeta Amariei, liderul Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi.

Recent, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul in interesul legii formulat de procurorul general privind actul legislativ care prevede cresterea salariilor din invatamant, masura care arata faptul ca demersurile facute de profesori in justitie au fost recunoscute de cele mai inalte foruri judecatoresti din Romania.

Comentarii
  • da, si?! cedo va da un verdict. si?! parca ati trai in alta tara! parca n-ati mai trecut printr-o dictatura, nu stiti ce-i aia! lasa c-o sa vedem acum, toti, adevarata dictatura! ce-a fost ianinte, parfum! acu-i jeg scarbos!
    mult succes noua, tuturor!

Adauga un comentariu