Sport

Luptatoarea Alina Vuc a implinit 26 de ani si si-a stabilit principalul obiectiv: „Medalia de aur, la Tokyo!”

Publicat: 07 oct. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

Alina Vuc ar da toate medaliile de argint si de bronz pe care le-a cucerit pâna acum pentru un aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Luptatoarea la categoria 50 kg a împlinit în urma cu câteva zile 26 de ani si a îndraznit sa viseze la titlul olimpic. Doua medalii de argint la Campionatele Mondiale si doua medalii de argint si una de bronz la Campionatele Europene are în palmares Alina Vuc. "Sper sa vina cât de curând si aurul, pentru ca în palmares am doar medalii de argint si de bronz. La Olimpiada este posibil orice, sper sa fie posibil orice si în favoarea mea. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar însemna pentru mine, o medalie la Tokyo, bucuria suprema!", a declarat Alina Vuc, vicecampioana mondiala la lupte.

Nascuta la Resita si legitimata la CSA Steaua Bucuresti, Alina Vuc practica luptele de 17 ani. Cea mai recenta performanta a sa este medalia de argint obtinuta la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan), competitie desfasurata în luna septembrie. Alina Vuc a cedat în finala în fata mult mai experimentatei Maria Stadnik (Azerbaidjan), dubla vicecampioana olimpica. Performanta reusita în Kazahstan i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"E un sport foarte dur. M-am apucat de lupte la 9 ani si jumatate, nu prea stiam de ce ma apuc. Am mers în sala sa ma joc si, cu timpul, a început sa-mi placa, am început sa câstig si nu am mai putut renunta, când am descoperit ce înseamna luptele. Nu regret nimic, mâine as lua-o de la capat", a spus Alina Vuc, vicecampioana mondiala la lupte.
Alina Vuc va bifa la Tokyo cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice. La editia de la Rio a fost eliminata în primul tur la categoria 48 kg. "Am crescut foarte mult. La Rio am avut ca obiectiv participarea, am fost sa vad cum e, ce se întâmpla. Toata lumea vorbeste de Olimpiada, dar pâna ajungi acolo nu ai idee despre ce este vorba. Acum, stiind ce ma asteapta, cred ca o sa fie mai bine. Este o oarecare presiune, pentru ca lumea are asteptari de la mine, la fel si eu", mai spune Alina Vuc, vicecampioana mondiala la lupte.

Alina Vuc are în palmares doua medalii de argint la Campionatele Europene, obtinute la Riga (Letonia), în 2016, si la Kaspiysk (Rusia), în 2018, dar si una de bronz cucerita la competitia continentala de la Novi Sad (Serbia), în 2017. La Campionatele Mondiale a obtinut doua medalii de argint: la Paris (Franta), în 2017, si la Nur-Sultan (Kazahstan), în 2019.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit