Eveniment-Social

Lupu ii pune lesa subprefectului Etcu

Publicat: 05 feb. 2009
1

• Subprefectul Vasile Etcu a mai primit o lovitura de la actualul prefect, Victorel Lupu • Noul sef al Prefecturii Iasi a decis ca toate dosarele de fond funciar care treceau pana acum prin mana lui Vasile Etcu sa fie verificate de o alta persoana pana sa ajunga sa fie semnate de prefect

Parasit de Marius Bodea, celalalt subprefect cu care a facut echipa in mandatul trecut, subprefectul Vasile Etcu, a mai primit o lovitura de la actualul prefect, Victorel Lupu. Noul sef al Prefecturii Iasi a decis ca toate dosarele de fond funciar care treceau pana acum prin mana lui Etcu sa fie verificate de o alta persoana pana sa ajunga sa fie semnate de prefect.

Reprezentantii prefecturii sustin ca acest lucru a fost decis pentru a putea fi evitate greselile de redactare sau cele care fac referire la hotarari judecatoresti. Pana in prezent, Etcu avea mana libera, toate dosarele semnate de acesta ajungand direct pe masa prefectului. Dar acest lucru a fost valabil pe vremea lui Marius Bodea, care nu a participat nici macar o data la vreo sedinta de fond funciar. Insa actualul prefect sustine ca nu mai vrea sa vada nici macar o greseala in dosare si ca totul trebuie facut ca la carte. „Prefectul a decis sa nominalizeze o persoana care sa verifice inca o data dosarele de fond funciar care trec prin comisie. Nu s-a stabilit inca daca va fi un economist sau jurist, cert este ca va fi o persoana cu experienta, din interiorul prefecturii. Sunt cateva dosare foarte grele, iar prefectul a decis o mai mare atentie asupra lor pentru a se evita greselile de orice tip”, a spus Romeo Chelaru, directorul de cancelarie al prefectului. In schimb, Vasile Etcu nu a inghitit prea bine dorinta prefectului. Desi nu a parut deloc surprins de cererea lui Victorel Lupu, subprefectul Etcu a batut in retragere. ” Nu comentez!”, a spus Etcu. Saptamana trecuta, Victorel Lupu l-a chemat pe Vasile Etcu din concediu pentru ca acesta sa continue sedintele astfel incat activitatea Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF) sa nu stagneze. La acea sedinta a participat si prefectul, care a cerut membrilor comisiei sa fie mai atenti cu deciziile luate. Verificarea dosarelor de fond funciar a mai fost practicata si pe vremea prefectilor Corneliu Rusu Banu si Neculai Apostol, cei doi solicitand de asemenea o verificare mai amanuntita a hotararilor referitoare la retrocedari.

Comentarii
  • Verificarea dosarelor de fond funciar inainte de semnatura prefectului se face demult, domnule Chelaru. Pe timpul d-lui Paduraru acestea erau verificate de juristul Balan Catalin, iar pe timpul d-lui Bodea de catre avocata Chelaru Gabriela, ambii din cancelaria prefectului. Iar d-l Etcu a acceptat si agreiat acest sistem pentru o mai mare siguranta in studierea dosarelor si redactarea corecta a proiectelor de hotarari. Asa ca nu-i nici o noutate ,, inventata ” de d-voastra. Mai informati-va ! Probabil sunteti lasat sa credeti ca d-voastra inventati ,, roata ” acum. De fapt, sigur ziaristii stiu exact acest traseu ai dosarelor de f funciar, dar va lasa sa…gafati…)))

  • Saracutul ETCU cum va mai vinde ponturi latifundiarilor gen Vasile Lungu , Balanici care cumpara la preturi de nimic pamantul bietilor improprietariti satui de umblat pe drumuri pentru a se face dreptate ? Oricum a facut o casa de toata frumusetea in Bucium langa bunul prieten Lungu in numai un an , din salariul de bugetar !!! Si vorba aia a lucrat si ca mare specialist la DNA . Sa traiti bine si sa platiti darile la stat ca sigur ajung pe maini bune banutii facuti cu mare greutate de noi astia…..

  • Ce titlu de cap plin cu muci ! LESA…!!! Esti prost de ragi, mai Rotarule !
    Ti se pare tie ca Etcu e om de pus …LESA , iar Lupu poate face asta? Nici n-are motive . E un ff bun profesionist, ff serios, f muncitor. Pacat ca se fac rocade din 4 in 4 ani. In mod sigur va fi greu de egalat de noua garda de demnitari. Mai vedem…

Adauga un comentariu