National

Lupu isi apara legea

Publicat: 17 mart. 2001

•Din cauza modificarilor aduse de PDSR Legii nr.1/2000 si Legii 141/1999, statul roman va avea foarte mult de platit

Prim-vicepresedintele Partidului National Taranesc, Vasile Lupu, a reprosat Cabinetului Adrian Nastase ca, prin masurile luate in ultimul timp, a blocat Legea nr.1/2000 (Legea Lupu). Renuntarea la principiul retrocedarii pamanturilor pe vechiul amplasament, prin adaugarea expresiei „de regula” (pe vechiul amplasament) a fost considerata o masura strict politica.
„Este clar ca PDSR urmareste a prezerva cele mai bune amplasamente in proprietatea statului, pentru ca, ulterior, prin concesionare, sa ajunga in posesia clientelei politice”, a spus Lupu.
In ceea ce priveste modificarile aduse Legii 141/1999 privind retrocedarea padurilor, prim-vicepresedintele taranist a remarcat ca PDSR intentioneaza sa transfere fondul padurilor private ale comunitatilor urbane si rurale in administrarea statului – prin declararea lor ca apartinand domeniului public, urmand sa fie administrate de Regia Nationala a Padurilor.
„La acordarea dreptului RNP de a exploata terenurile retrocedabile, in loc sa fie pusi in posesie proprietarii, PDSR nu ia in calcul cheltuielile facute de fosta guvernare pentru aplicare acestei legi. Deci, este evident ca instantele de judecata vor fi sufocate de litigiile provocate de noile reglementari. De aceea, suntem siguri ca aceste decizii vor fi atacate la Curtea Europeana, iar statul roman va avea foarte mult de platit”, a afirmat Vasile Lupu.

Bomba Grecea s-a spart!

Discutand despre cele petrecute in cadrul Corpului de Control al Guvernului, Lupu a caracterizat demisia lui Ovidiu Grecea drept un eveniment tragi-comic.
In opinia prim-vicepresedintelui PNTCD, Grecea, numit probabil in functie datorita resentimentelor fata de fostii ministri taranisti, a dovedit ca nu detine abilitatile necesare acestui post, in acest domeniu fiind nevoie de oameni calificati – un fost procuror, un politist cu vasta experienta, dar in nici un caz un fost membru al Serviciilor Secrete.
„Grecea si-a luat in serios rolul de xerou in lupta anticoruptiex si a scapat fraiele din mana cand s-a trezit concurat de un coleg de breasla. Lupta anticoruptie ramane o figura de stil. Bomba s-a spart chiar in curtea celor care o lansasera catre opozitie”, a comentat Vasile Lupu.

O modificare care nu face dreptate

Referindu-se la initiativa pedeserista legata de Legea Ticu, Lupu a declarat ca modificarile operate de putere nu au fost facute pentru a introna dreptatea, deoarece Guvernul Nastase foloseste serviciile multor fosti ofiteri ai Securitatii.
„Sunt convins ca arhiva fostei Securitati este foarte bine curatata, pentru ca nu cumva vreun actor PDSR sa poata fi deranjat, sau vreun actor al opozitiei sa aiba beneficiu”, a precizat prim-vicepresedintele PNTCD.
Lupu nu s-a aratat de acord cu blamarea CNSAS, for in care activeaza foarte multe personalitati apreciate pentru verticalitatea lor.
Catalin ONOFREIloading...

Adauga un comentariu