Sanatate

„M-am vindecat de psoriazis”: Află cele mai eficiente tratamente de pe forum

Publicat: 05 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
M-am vindecat de psoriazis Află cele mai eficiente tratamente de pe forum
"M-am vindecat de psoriazis" este o replică pe care tot mai multe persoane doresc să o audă

Multe persoane își doresc să spună „m-am vindecat de psoriazis”. Cu toate că există multe informații pe forum, uneori boala poate reapărea după un anumit timp. Dacă sunteți din nou expuși la factorul regenerator, simptomele pot apărea din nou. 

Afecțiunea poate fi determinată de factori precum obezitatea, fumatul, stresul, infecții respiratorii sau cutanate. Boala se poate identifica după pielea uscată, crăpată și acoperită de scuame sidefii.

„M-am vindecat de psoriazis”: Tratamente eficiente de pe forum

Cu toate că este încadrată în categoria bolilor de piele, psoriazisul debutează în interior, fiind o afecțiune a sistemului imunitar. Aceasta afectează aproximativ 2 la sută din populația generală. Pentru a ameliora simptomele bolii, unele persoane pot aplica creme hidratante și SPF. În cazul în care afecțiunea este mai mică de 5 la sută din suprafața corporală totală, se pot aplica tratamente precum retinoizi topici, dermatocorticoizi, analogi de vitamina D3 sau cignolin. Dacă plăcile de psoriazis sunt groase, primul obiectiv al medicului va fi subțierea acestora pentru ca medicamentele să poată pătrunde în piele. Pentru acest lucru medicul va recomanda acidul salicilic, derivații de vitamina A sau ihtiol. Medicamentația orală se va administra în cazul în care suprafața afectată este mai mare de 5-10 la sută. 

De asemenea se poate apela și la fototerapie. Aceasta presupune expunerea controlată la ultraviolete. În unele cazuri, simptomele bolii pot fi temporare. Pentru a preveni reapariția psoriazisului va trebui să evitați factorii declanșatori, precum stresul, anumite medicamente ce pot interfera cu răspunsul autoimun al organismului și infecțiile. De asemenea, trebuie să aveți și un stil de viață echilibrat, să mâncați sănătos. Există anumite alimente ce pot provoca inflamația (lactate, grăsimi, cartofi, roșii, ardei, citrice), dar și alimente care o reduc (peștele gras, nuciferele, legumele cu frunze verzi).

Care sunt simptomele și cauzele bolii?

Pe lângă factorul genetic, există și alți factori ce pot influența apariția bolii. De multe ori, psoriazisul poate apărea din cauza stresului, obezității, fumatului, consumului de alcool sau infecțiilor virale. Acesta poate apărea în diferite zone ale corpului și poate fi de mai multe tipuri, precum psoriazis inversat, psoriazis în plăci, psoriazis gutat, psoriazis pustulos și psoriazis eritrodermic. Boala este considerată o tulburare a sistemului imun ce face ca pielea să se regenereze mult mai rapid decât în mod normal. Afecțiunea nu este transmisibilă. 

În multe cazuri, unele persoane pot rămâne asimptomatice pentru ani buni, până în momentul în care este declanșat de un factor de mediu. Alte cauze ale psoriazisului pot fi vremea rece sau uscată, o rană la nivel cutanat, infecțiile respiratorii sau cutanate. Afecțiunea se manifestă prin piele crăpată, uscată, ce poate sângera, mâncărimi, zone de piele pline de coșuri sau pustule, unghii îngroșate, crestate sau cu adâncituri punctiforme. De asemenea, se mai pot observa plăci delimitate de culoare roșie, acoperite de scuame sidefii în zona coatelor, a brațelor, a scalpului, a picioarelor și uneori pe trunchi. 

„M-am vindecat de psoriazis” este o replică pe care tot mai multe persoane doresc să o audă. Tratamentul poate consta în creme sau medicamente administrate orale.

Comentarii
Adauga un comentariu