National

„Ma dor coastele. Abia astept sa ma pot misca!”. Marturii cutremuratoare ale unui alt medic supravietuitor, Valentin Calu

Publicat: 24 ian. 2014
1

A scapat ca prin urechile acului, insa nu va uita prea usor tragedia prin care a trecut. Chirurgul Valentin Calu a facut primele declaratii la trei zile dupa accidentul aviatic in care pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in tragedia aviatica din Muntii Apuseni.

Unul dintre cei cinci supravietuitori ai accidentului aviatic, dr. Valentin Calu a vorbit pentru prima data despre cosmarul pe care l-a trait. Chirurgul a explicat la un post de televiziune care este starea lui de sanatate dupa ce a vazut moartea cu ochii.

„Am reusit sa supravietuim. Pe noi ne-au salvat oamenii aia. Daca asa a vrut bunul Dumnezeu, sa scapam, am scapat. Aveam telefoane smartphone. Nu stiu cum s-a putut sa nu ne localizeze.
Nu ma intrebati pe mine. Fara indoiala ca ma voi reface. La cap sunt bine, iar vanataile au inceput sa treaca. Fracturile nu sunt grave. Deocamdata sunt aici, la Terapie Intensiva, stau pe spate, ma dor coastele, ma dor toate alea. Abia astept sa ma pot misca. Dupa externare o sa-mi iau concediu cateva zile sa stau acasa”, a explicat dr. Calu, potrivit click.ro.

Luni dupa-amiaza in jurul orei 16.00, un avion de mici dimensiuni ce transporta un echipaj medical de la Bucuresti la Oradea a aterizat fortat in padure, in Muntii Apuseni. Medicii voiau sa preleveze niste organe de la Oradea, pentru a le transplanta unor bolnavi din Capitala.

Adauga un comentariu