Sanatate

Mă ustură când urinez: Ce sfaturi au medicii pentru a scăpa de infecția urinară

Publicat: 16 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mă ustură când urinez Ce sfaturi au medicii pentru a scăpa de infecția urinară
Woman holding hand near toilet bowl - health problem concept

Infecțiile urinare afectează vezica urinară și / sau rinichii, iar persoanele care se plâng că îi ustură când urinează trebuie să știe ce sunt cistitele și cum se tratează acestea.

Infecțiile vezicii urinare, denumite în termeni medicali cistite, sunt mai des întâlnite în comparație cu infecțiile renale și se produc atunci când bacteriile ajung la nivelul uretrei și se localizează la nivelul vezicii urinare.

Infecțiile renale apar în momentul în care bacteriile ajung de la vezica urinară până la nivelul rinichilor. Acest tip de infecții poartă denumirea de pieolonefrite. Cistitele și pielonefritele sunt mai des întâlnite la femei.

femeie care acuza o infectie urinara

De ce mă ustură când urinez: Care sunt cauzele și simptomele cistitelor

Principala cauză care duce la apariția cistitei este de obicei bacteria Escherichia coli (E.coli). Această bacterie este întâlnită frecvent în tractul gastrointestinal.

O altă cauză care poate duce la apariția cistitei sunt relațiile sexuale, însă nu este obligatoriu ca o viață sexuala activă să ducă la apariția cistitei.

În general, femeile sunt expuse riscului de a face cistită din cauza distanței mici dintre uretră, vagin și anus, dar și pentru că uretra femeii este scurtă, iar bacteriile ajung mult mai ușor la vezica urinară.

Simptomele apariției cistitelor sunt multiple și pot varia de la o persoană la alta. Principalele simptome ale apariției cistitei sunt durerea și senzația de usturime la urinare.

În plus, pot să apară nevoia de a urina des, senzația de a urina cât mai repede sau apariția de sânge în urina sau urina colorata în roșu.

grafica persoana care sufera de o infectie urinara

Mă ustură când urinez: Cum se tratează cistitele

De obicei, pentru tratarea cistitelor, medici vor prescrie antibiotice deoarece acestea omoară bacteriile care au cauzat infecția urinară. Ce antibiotice anume prescrie medicul depinde de starea de sănătate a persoanei și de tipul de bacterii găsite în urină.

Antibioticele trebuie luate potrivit prescripției medicului urolog deoarece o infecție urinară minoră se poate transforma într-o infecție la rinichi dacă nu este tratată corespunzător.

Ce fel de antibiotic și perioada pentru care este prescris tratamentul se stabilesc de către medic în urma rezultatelor analizelor de urină.

Medicația este prescrisă în funcție de germenul cauzator, care este identificat de urocultură. Antibiograma realizată în laborator testează și la ce antibiotice este sensibilă bacteria. Astfel, acest tratamentul prescris este unul eficient.

Medicul mai poate prescrie un medicament din clasa antiinflamatoarelor pentru ameliorarea simptomelor. Medicul mai poate recomanda consumul de lichide deoarece o urinare frecventă duce la curățarea în mod natural a bacteriilor. Pentru a ști exact dacă infecția s-a vindecat, se va repeta urocultura la o distanță de 7 zile de la terminarea tratamentului.

femeie care acuza o infectie urinara

Tratamente naturiste pentru infecțiile urinare

Pentru tratarea infecțiilor urinare există și mai multe remedii naturiste. Printre cel mai des întâlnite tratamente naturiste se numără ceaiurile diuretice care ameliorează simptomele și probioticele sau bacteriile bune, care au rolul de a păstra un echilibru natural al florei intestinale și de a întări sistemul imunitar. Mai mult, acestea ajută la restabilirea echilibrului bacterian natural, împiedicând dezvoltarea infecției.

Și consumul de alimente care conțin vitamina C ajută la ameliorarea infecțiilor urinare deoarece ajută urina să fie mai acidă.

femeie care acuza o infectie urinara

Adauga un comentariu