Securitate

Mac Guard lansat de hackeri

Publicat: 31 mai 2011

Hackeri au lansat Mac Guard pretinzand ca este noul update de securitate pentru Mac OS X pe care Apple se pregateste s ail lanseze.

La fel ca MacbDefender, MacSecurity si MacProtector, ultima versiune, denumita Mac Guard – este raspandita prin legarea sa de termeni populari pentru cautare pe internet. Spre deosebire de predecesorii sai insa, Mac Guard nu necesita permisiunea utilizatorului pentru a fi instalat, potrivit firmei de securitate Intego.

In toate cazurile, malware-ul redirectioneaza utilizatorii Mac de pe website-urile legitime catre site-uri false, care ii informeaza ca sistemul le este infectat cu un virus.

Utilizatorului ii este apoi oferit un software fals de securiate, cu scopul de a obtine informatiile cardului utilizatorului.

Intego a emis un avertisement legat de Mac Guard si sfatuieste utilizatorii Apple Mac sa dezactiveze o setare a browserului Safari ce permite fisierelor „safe” sa fie instalate automat.

Intego si Apple au publicat si un ghid despre cum sa se evite infectia si cum sa se indeparteze malware-ul de pe masinile infectate.

 loading...

Adauga un comentariu