Actualitate

Macel de nedescris intr-un spital din Iasi. Medicii sunt adusi in fata ghilotinei

Publicat: 21 apr. 2016
1

@ Pentru ca au avut curaj sa critice conditiile din spital, niste medici vor fi „judecati” in fata Comisiei de Etica @ Sindicatul Sanitas a luat pozitie si condamna practicile staliniste ale conducerii spitalului

Conducerea Consiliului Judetean si-a propus sa faca un experiment inedit intr-un spital din Iasi. Sefii judetului vor sa afle cat pot rezista pacientii si subordonatii in fata deciziilor absurde luate de un manager incompetent. Numai ca, la sfarsitul acestui experiment, sefii judetului s-ar putea trezi ca nu vor mai avea ce sa repare. Dincolo de ironie, trebuie precizat ca la Spitalul de Boli Infectioase lucrurile devin din ce in ce mai grave pe zi ce trece.

Astfel, „managerul” Daniela Leca a inceput de circa o luna represaliile impotriva subordonatilor. Astfel, dupa ce le-a taiat sporurile angajatilor care transporta cadavrele, iar acestia au fost nevoiti sa dea in judecata unitatea medicala pentru a-si recastiga drepturile, Daniela Leca a inceput sa hartuiasca medicii. In cursul saptamanii viitoare, 3 medici si o asistenta sefa vor fi chemati in fata Comisiei de Etica din spital, deoarece au avut curajul sa critice conditiile de lucru din spital. Astfel, cele 4 cadre medicale au redactat un memoriu in care au aratat ca, la Pavilionul nr. 6, mancarea bolnavilor este transportata in conditii neigienice, bolnavilor nu li se poate administra oxigen atunci cand este nevoie, iar la intrarea in cladire nu exista o rampa speciala pentru a se putea intra usor cu o targa. In loc sa gaseasca solutii de rezolvare a problemelor semnalate, conducerea spitalului a decis sa sanctioneze cadrele medicale. De asemenea, un medic rezident va fi chemat in fata Comisiei de Etica, deoarece a avut indrazneala sa rada in cabinet in timpul unei garzi. Asta in conditiile in care medicul respectiv are o leafa de numai 1.500 lei si efectueaza foarte multe garzi neplatite. De asemenea, medicii specializati pe kinetoterapie din spital au trimis mai multe memorii catre institutiile abilitate, Directia de Sanatate Publica, Prefectura, in care au aratat ca nu li se asigura conditii pentru a-si face meseria cum trebuie. 

Sindicatul: „Situatia este aberanta”

Conducerea Sindicatului Sanitas Iasi a fost informata si a decis sa ia atidudine. „Este aberant. Cum sa chemi in fata Comisiei de Etica niste medici care au adus la cunostinta conducerii o situatie care nu este in regula? Medicii respectivi au spus ca daca nu se va rezolva situatia se vor adresa forurilor superioare. Conducerea spitalului a simtit asta ca o amenintare. Asta nu este o amenintare. Daca ai curaj sa semnalezi o situatie care nu este in regula, de ce sa fii chemat in fata Comisiei de Etica”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.

Toate aceste probleme se adauga situatiei dezastruoase din punct de vedere financiar, in care se afla acest spital de cand este condus de Daniela Leca. Din cauza managementului ineficient, conducerea Spitalului de Boli Infectioase are un deficit de 1,7 milioane de lei, din cauza neprestarii serviciilor medicale. De cateva luni bune, spitalul nu a reusit sa realizeze serviciile medicale contractate de la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Iasi, aceasta fiind deja cea de-a opta luna consecutiv in care unitatea medicala pierde o mare parte din banii alocati. Nu trebuie uitat si faptul ca unitatea medicala a pierdut sumele alocate de la bugetul Consiliului Judetean pentru modernizarea infrastructurii spitalului.

Daniela Leca nu a raspuns apelurilor telefonice ale jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI.

Comentarii
 • Doamna Leca de ce nu va dati DEMISIA ? sunteti o nulitate, incompetenta, o ratata snila, mergeti la oale acasa, nu sunteti buna nici ca medic la pensie si lasati loc la cei ce stiu sa conduca un Spital.

 • Inca o infirmiera ofticoasa pe medici si pe oricine are mai multa scoala ca ea! Si isi spune si „buna dimineata”! Pline spitalele de complexate pline de rautate!

 • Băi, Meditativule, nu-i mai pupa atât în DOS(-PC) pe medici, că și ei E oameni… Unii E proști, alții E cretini și câțiva sunt adevărați. Nu to(n)ți care au făcut școala de medicină au înțeles ceva din ea. Ca în orice alt domeniu.

 • Aceasta infirmiera ofticoasa este Leca , aceasta este pozitia ei in aceste momente senile, functia a aduso intr-o stare de eufonie

 • NU E DE VINĂ VACA, CI CRETINI.I DE LA CJ ! IDIOȚII O MENȚIN ÎN FUNCȚIE, EA FIIND OMUL INFRACTOAREI DEMISE ANTERIOR. SITUAȚIA LA SPITAL ESTE DEZASTRUOASĂ, MEDICII SPUN ASTA. LA FEL ESTE ȘI LA PNEUMO, DAR CJ-UL ESTE INTERESAT DOAR DE AFACERILE CU SPITALELE – APARATURĂ ȘI MEDICAMENTE. VĂ DAȚI SEAMA, CRETINUL DE LA PNEUMO A PIERDUT FONDURILE EUROPENE PENTRU ACHIZIȚII, TIMP DE PATRU ANI A FRECAT-O, FIINDCĂ NU PUTEAU FURA. AȘA CICĂ A ALOCAT BANI CJUL, TOCMAI CA SĂ ÎNCASEZE COMISIOANELE !

 • Situatia este foarte grava!!!!nu se poate lucra in astfel de conditii de stres si hartuire!
  este o persoana rea , lipsita de profesionalism !O incompetenta

 • Si asistentul medical nica constantin o pupa in cur mereu….doar doar se mai allege si el cu ceva. Si pe Dorobast o slugareste intruna….m aintreb…pe care din ele le…..fute?? ca doar asta stie sa faca.

 • Tanti Leca, da de ce nu te dai deoparte deloc daca vezi ca suntem 99% impotriva incompetentei matale? Dragoste cu forta nu se poate.
  Nu vrei sa vezi deloc ca e din ce in ce mai rau de cand esti tu aici?
  Avem nevoie de un om capabil nu de o Hoasca Nebuna care habar nu are pe ce lume e. Ca daca e sa ma masor eu cu tine, eu asistenta si tu doctorita, te bat cu scorul de 10-0 . Asa ca ia-ti Tanti catrafusele si da-i drumul acasa si lasa-ne pe noi sa muncim nu sa stam cu o Sclerozata care se tine cu dintii de functie

 • Pe timpul conduceri lui Doamna profesor nu era asa dezordine, sa facut curatene in Spital, paviloane renovate, salariati nu erau stresati, in Spital nu se faceau dosare penale si alte sesizari si nici ziarile nu erau pline de vedete din Spitalul Infectioae, dar aceasta Leca incompetenta a dus Spitalul in Rapa de ce mai sta in functie ? este nebuna ! sa facut grva, sesizari ii spune in fata ca este senila dar ea continua, ori esti proasta ori nebuna, ori de amandoua, nu intelegi femeie ca gresesti ! da demisia sau vrei judecata pentru abuz si hartuiala.

 • Leca e o baba schizofrenica care nu stie decat sa hartuiasca si sa jicnesca personalul impreuna cu turbatul de Risecaru’ care a plecat ca a fatat norasa, !!!!
  sunt 2 nebuni care fac numai abuzuri!
  la puscarie cu ei
  hai DNA ca doar cu asta va ocupati!

 • Nu inteleg? Nu aude nimeni si nu intereseaza pe nimeni aceste strigate ale angajatilor? Ca aici nu scrie nimeni care este inafara subiectului. Toti sunt din spital!!! Si nu este prima data cand se scrie despre aceasta Doctorita care nu isi mai poate desfasura actuvitatea din cauza incompetentei.
  Cum? Nu este nimeni care sa ia masuri?

 • Si in Spital la noi a fost Hahos dar a luat sparsit, CJ a luat masuri si avem un nou Manager dar la voi ce se intampla nu se implica toti salariati, vad ca sunteti multi si maimuta asta impertinenta apare aproape in fiecare zi si nu are bunul simt sa Demisioneze si sa lase Salariati in pace

 • MAimuta e frumos spus! Dar problema e ca e senila, rea, proasta si ordinara cu noi salariatii si o nesimtita care se tine cu dintii de functie si sta asa sa fie defaimata in loc sa plece cu coada ridicata ca o doamna. Sta sa fie scuipata si injurata.
  Daca noi nu te vrem, atunci du-te! Nu merge deloc daca noi nu te vrem , tu ne vrei! Esti un medic prost incompetent si punct! Nu sta printre oamenii care nu te doresc!!!

 • Tu DANELO TU! Bate in retragere, frumos , corespunzator, aferent! Danelo, fruntea sus si fii o Duamna! Nu te lupta cu morile de vant! Oamenii nu te vor, au vazut in tine o praduitoare, un medic prost si un manager care habar nu are ce-i ala manageriat!

 • Oare nu vedeti ca numirea si mentinerea indarjita in functie a unei persoane ca D.Leca are in realitate scopul de a forta ca, prin exasperare, tot personalul spitalului sa o DOREASCA inapoi pe cea numita mai devreme intr-un comentariu „INFRACTOAREA DEMISA ANTERIOR”; lucru confirmat de interventia #555587 „salariatii”: „Pe timpul conduceri lui Doamna profesor nu era asa dezordine, sa facut curatene in Spital, paviloane renovate, salariati nu erau stresati, etc., etc.” In ciuda ortografiei stranii, acest coment nu pare deloc a fi o ironie!

Adauga un comentariu