Local

Macel intre tigani si agentii de paza care au intervenit la un furt in Iasi

Publicat: 12 iun. 2015
1

@ Peste 30 de tigani au tabarat pe echipajul de interventie care i-a prins pe acestia in timp ce furau de pe terenurile oamenilor

In noaptea de 10 spre 11 iunie, in satul Crucea din comuna Lungani, mai multi tigani au fost prinsi de localnici in timp ce furau din recoltele de pe camp. Oamenii i-au observat pe hoti si au dat alarma prin sat, anuntand incidentul. La scurt timp, in zona au ajuns agentii firmei de paza DSS Security, societate care are contract cu Primaria Lungani si cea din Sinesti pentru supravegherea zonei. In scurt timp, mai multi tigani s-au adunat in jurul masinii inarmati cu bate, harlete si ciomege. In plus, acestia si-au bagat in fata copiii, astfel incat agentii de paza si protectie sa nu poata interveni in forta, sau sa se apere cu ajutorul spray-urilor iritante.

Prinsi la furat, rromii au devenit agresivi. Adunandu-se in jurul masinii circa 30 de persoane, barbati, batrani, copii si femei, acestia au distrus masina echipei de interventie, botind aproape in totalitate caroseria autovehiculului. Din fericire, agentii au scapat nevatamati, dupa ce un localnic a intervenit in favoarea lor. „A fost prinsa o caruta la furat pe camp si am intervenit la fata locului. Foarte repede, in jurul nostru s-au adunat 30 de oameni cu pari, cu lopeti si tot felul de obiecte pentru bataie. Au pus copiii in fata ca sa nu putem actiona cu spray paralizant, dupa care au inceput sa loveasca puternic in masina. Colegii mei am avut noroc ca, la un moment dat, tiganii s-au retras. Aici sunt foarte multe cazuri in care oamenii gospodari care muncesc pamantul un an intreg sunt furati de tigani. Cand intervenim, ei se urca repede in masini, fug in case si apoi ies tigancile afara sa faca scandal, iar asa reusesc sa scape. Trebuie luate neaparat sanctiuni in privinta acestor oameni pentru ca repeta iarasi si iarasi aceleasi infractiuni”, spune un angajat al DSS Security.

Daca agentii de paza au facut reclamatie pentru distrugerea masinii, de cealalta parte, tiganii au reclamat la politie faptul ca le-au fost sparte geamurile. Localnicii spun totusi ca in zona Lungani-Sinesti rromii sunt foarte agresivi si nu ezita sa le sustraga bunurile, iar politistii sau agentii de paza care intervin devin de multe ori victime.
Comentarii
  • Turnat gaz pe ei sau pe case si arsi de vii sa fie exmplu pt restul de gunoaie care stau cu mana intinsa si nu produc nimic..doar pagube !

Adauga un comentariu