News Flash:

Macheta Palas ajunge in strada

21 Octombrie 2006
1307 Vizualizari | 0 Comentarii
• Amenajarea urbanistica a zonei din spatele Palatului Culturii va fi expusa pentru ca iesenii sa-si spuna parerea


Comisia de Urbanism a Consiliului Local a dat unda verde proiectului urbanistic al Ansamblului Palas. Dupa mai multe dezbateri intre arhitecti si consilieri locali, comisia a stabilit cum va arata zona din spatele Palatului Culturii, unde vor fi ridicate cladirile si cate nivele vor avea, cat va fi rezervat parcului din centrul ansamblului. Dupa ultimele modificari, realizatorii proiectului trebuie sa schimbe macheta care reprezinta in miniatura intreaga zona. Pe langa avizul de principiu acordat proiectului, comisia de urbanism a cerut demararea unei dezbateri publice a proiectului. Pentru a provoca mai multe reactii din partea iesenilor, s-a luat decizia expunerii machetei intr-un loc public. "Am cerut ca macheta sa fie asezata sub o cupola de sticla, fie in fata primariei, fie in fata Palatului Culturii, pentru ca cetatenii sa poata analiza amanuntit amenajarea urbanistica.

Astfel vom avea certitudinea unei dezbateri publice in adevaratul sens al cuvantului, vom putea afla parerea a cat mai multi ieseni", a spus Daniel Oajdea, consilier local din partea PD si membru al comisiei de urbanism. De asemenea, langa vitrina machetei, iesenii vor putea gasi formulare in care isi vor putea nota eventualele obiectiuni. Dupa expunerea machetei, documentatia PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) va fi supusa aprobarii plenului Consiliului Local. Pana acum, planul amenajarii Palas a fost schimbat de comisie, in general in privinta cladirilor ce obstructionau perspectiva asupra Palatului Culturii. Astfel, mai multe cladiri au pierdut din etajele propuse initial de arhitecti, iar un intreg corp de cladire a fost mutat. Cladirile de pe aliniamentul strazii Palat vor avea doar un etaj si tot in aceasta zona va apare o imensa parcare subterana. De asemenea, un imobil destinat spatiilor comerciale si asezat intre Palatul Culturii si Teatrul Luceafarul a fost impins spre strada Sf. Lazar pentru a elibera linia de vedere intre Palat si Biserica Sf. Lazar.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027310 (s)