Magazin

Machiajul fondului de ten: 2 sfaturi pentru un ten perfect

Publicat: 21 iun. 2022

Indiferent cât de imaculat de perfect aplicăm eyelinerul, cât de fabuloase ne sunt rujul și genele sau cât de bine ne sunt conturate sprâncenele, nimic nu poate da peste cap un look de machiaj mai mult decât un fond de ten ales greșit! Și, indiferent de nivelul nostru de îndemânare, cu toate putem beneficia de câteva sfaturi și trucuri de machiaj în plus din când în când, mai ales când vine vorba de aplicarea fondului de ten sau de pensule de machiaj și produse și instrumente de ultimă oră.

Acum, în timp ce un ten fără cusur poate fi scopul final, cu atât de multe opțiuni din care poți alege, de unde începi? Care este secretul pentru o acoperire uniformă? Cum obții acel ten oarecum evaziv și perfect?

Ei bine, astăzi aveți noroc! Astăzi, vei deveni o expertă în machiajul fondului de ten cu drepturi depline!

Alege formula de fond de ten potrivită pentru tipul și problemele tale de piele

Am auzit de la multe femei că selectarea formulei potrivite de fond de ten de pe Emag sau din alte magazine, poate fi adesea o provocare copleșitoare. Ele cumpără un nou fond de ten si sunt super entuziasmate să îl încerce… îl pun… poate chiar îl poartă câteva zile sau o săptămână… doar pentru a descoperi că pielea lor a decis să înceapă o revoltă și o rebeliune totală! Sau chiar mai rău, pielea lor poate porni un război în primele 24 de ore!

Până la sfârșitul zilei, devine atât de grasă, încât simți că ai o pată de ulei pe față? Încep să apară brusc coșuri pe pielea ta, altădată perfect curată? Sau, poate, ți se pare vreodată că ai aplicat prea mult fond de ten sau cu pete? Se instalează linii fine și riduri? Te trezești că vrei să acopere mai bine cicatricile de acnee, daunele provocate de soare sau petele de vârstă?

Ei bine, aici intervine alegerea formulei potrivite. De fapt, este o parte importantă în obținerea unui ten perfect, doamnelor!

Formula corectă a fondului de ten poate diminua defectele și imperfecțiunile (problemele pielii), în timp ce cea greșită poate, din păcate, să atragă mai mult atenția asupra lor. Ok, să vorbim despre formulă… Cremă, lichid, hidratant colorat, stick, sau cremă spre pudră… Care este cea mai potrivită pentru tine?

Cheia pentru a alege formula potrivită constă în cunoașterea tipului tău de ten, a preocupărilor pielii și a gradului de acoperire pe care îl dorești sau de care ai nevoie. Folosește următoarea secțiune pentru a determina care este cea mai bună pentru pielea ta și pentru nevoile tale specifice!

Fond de ten cremă

Tip de piele/preocupare: Piele normală până la uscată. În plus, funcționează bine pe probleme de hiperpigmentare, cicatrici, pete de vârstă etc.  De asemenea, cea mai bună opțiune pentru pielea matură (linii fine și riduri).

Acoperire: În general, variază de la Mediu la Complet

Fond de ten lichid

Tip de piele/preocupare: Toate tipurile de piele

(Cu toate acestea, ar trebui să te uiți la etichetă și să optezi pentru un fond de ten lichid fără ulei, cu control al sebumului, cu un finisaj mat, dacă ai pielea grasă sau cu tendințe acneice. De asemenea, poți căuta pe etichete termeni precum non-acnegenic și non-comedogenic, dacă ești predispusă la acnee sau te lupți cu porii dilatați.

Pentru pielea normală sau uscată, un fond de ten lichid hidratant va funcționa cel mai bine (caută finisaje satinate sau semi-mat).

Acoperire: Variază de la Sheer (ușor) la Complet

Cremă hidratantă colorată

Tip de piele/preocupare: De obicei, pielea normală sau uscată

Acoperire: Ușoară – Acoperire transparentă, cu o ușoară nuanță.

Fond de ten stick

Tip de piele/preocupare: Piele normală până la uscată. De asemenea, funcționează bine pe probleme de hiperpigmentare, cicatrici, pete de vârstă, imperfecțiuni, etc.

Acoperire: În general, variază de la Mediu la Complet

Cream to Powder Foundation (se aplică ca o cremă și se usucă ca o pudră)

Tip de piele/preocupare: Piele normală, NUMAI ușor grasă, NUMAI ușor uscată (nu este recomandat pentru tipurile de piele complet uscată sau grasă).

Acoperire: Pe acest spectru, se încadrează oarecum la mijloc per se, deoarece oferă mai multă acoperire decât un lichid, dar mai puțină decât un stick sau o cremă. Dar poate părea greu, așa că ține cont de acest aspect atunci când alegi.

Găsește culoarea potrivită pentru tonul pielii tale

Găsirea culorii potrivite a fondului de ten poate fi un lucru dificil pentru majoritatea. Un fond de ten cenușiu sau o nuanță cenușie care nu a mers bine se poate transforma rapid în a ieși din casă arătând ca un dezastru! Așadar, cum alegi culoarea potrivită?

În primul rând, află care este subtonul tău! Fondurile de ten vin în subtonuri reci, neutre și calde. Așadar, este important să îți restrângi mai întâi opțiunile, începând cu subtonul pielii tale. Indiferent de tenul tău, de la deschis la închis, te vei încadra într-una dintre aceste trei grupe de subtonuri.

Subton cald: Pielea ta are o nuanță galbenă, aurie sau piersică.

Subton rece: Pielea ta are nuanțe de albastru, roz sau roșu.

Subton neutru: Pielea dumneavoastră are un amestec de tonuri calde și reci.

Iată câteva sfaturi și trucuri de machiaj pentru a-ți determina subtonul și pentru a te ajuta în procesul de selecție a fondului de ten. Utilizeaza pensule machiaj de pe Emag, comanda online!

1) Privește-ți venele de la încheietura mâinii. Dacă acestea par cam albastre sau mov, atunci ai un subton rece. Dacă par mai mult verzui sau de culoare măslinie, ai un subton cald. Sunt un amestec de ambele, ca un albastru-verde? Ești probabil neutră.

2) Ia-ți niște bijuterii! Ține bijuteriile argintii și aurii lipite de piele. Arată vreuna mai bine cu pielea ta? Dacă argintiul arată mai bine pe tine, ești rece. Dacă auriul arată mai bine, ești caldă. Și dacă ambele sunt măgulitoare fără ca una să fie mai izbitoare, atunci probabil că ești neutră.

3) Cum se comportă pielea ta la soare? Te arzi ușor? Dacă da, probabil că ai un subton rece. Te înnegrești și nu te arzi niciodată? Probabil că ești caldă. Dacă de obicei te bronzezi, dar uneori te poți arde, ești neutră.
Adauga un comentariu