National

Macovei invoca articolul 7 in Consiliul European

Publicat: 03 iul. 2012

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat pentru NewsIn ca in momentul de fata romanii asista la ”o lovitura de stat” si ca ar trebui invocat art. 7 din Tratat privind suspendarea temporara a drepturilor unui stat ca urmare a incalcarii valorilor democratiei.

”E o lovitura de stat, se incalca legea, institutiile democratice se desfiinteaza. Inteleg ca se planifica noi ordonante de urgenta ca sa nu mai ajunga nimic la Curtea Constitutionala”, a precizat Monica Macovei, adaugand ca ar trebui invocat articolul 7 din Tratatul UE.

Potrivit acestuia, la propunerea unei treimi din statele membre in Parlamentul European sau a Comisiei Europene cu aprobarea Parlamentului, Consiliul poate hotari cu o anumita majoritate ca intr-un stat membru s-au incalcat grav valorile democratiei, statului de drept, ”exact situatia in care ne aflam astazi”.

”Asta poate sa duca la suspendarea drepturilor care revin acelui stat membru. Cred ca nimic nu trebuie nefolosit in acest moment pentru a impiedica aceasta lovitura de stat”, a precizat Monica Macovei, adaugand ca nu s-a mai intamplat asa ceva din timpul mineriadelor.

”In 20 de ore totul se distruge, totul se schimba total ilegal. Asa cum am facut eforturi foarte mari sa intram in UE – si tara, si eu personal – cred ca tocmai ca sa ne aparam tara acum trebuie sa invocam articolul 7”, a mai spus europarlamentarul PDL.

Monica Macovei si ceilalti europarlamentari romani din cadrul PPE au discutat problema ultimelor evenimente din Romania cu alti colegi din PE, dar si cu comisari si premieri din UE. ”Scriem si altor prim-ministri pentru ca e in joc soarta acestei tari, se duce democratia, statul de drept, totul se duce in cateva zile”, a subliniat Macovei, exprimandu-si speranta ca poate USL se va opri ”din incalcarea permanenta si brutala a legii”.

Art. 7 din Tratat presupune inclusiv suspendarea dreptului de veto in Consiliu, dar Monica Macovei considera ca, in momentul de fata, este ”mult mai importanta democratia din Romania”, decat dreptul de veto. ”Poate sa conduca USL, dar nu sa isi bata joc de democratie si sa schimbe conducerile tuturor institutiilor”, a punctat europarlamentarul PDL.loading...

Comentarii
  • Japita asta de procuroare comunisto-fascista tradeaza tara, cere altor tari si diplomati straini sa se amentece in treburile interne ale tarii pentru ca isi pierde privilegiile pe care i le-a oferit Basescu si pdl cat a guvernat Romania.Rusine, betivanca bolsevica ! Cand pdl era la guvernare a ignorat complet parlamentul guvernand numai prin ordonante de urgente, plus alte incalcari ale constitutiei grave, dar atunci n-ai spus nimic, japita ordinara. Sper din tot sufletul ca diplomatii straini sa nu dea curs aberatiilor unei vipere care, alaturi de Basescu si pdl, a otravit si saracit tara asta. Domnilor, fiti mai destepti si nu va lasati prostiti de aceasta procurtoare odioasa care a condamnat bieti tarani pentru patru-cinci stiuleti de porumb sau un balot de paie pe timpul lui Ceausescu batjocorindu-i si lovindu-i cu o placere sadica de bruta umana.

Adauga un comentariu