Internationale

Macrou cu lamaie si sos tzatziki

Publicat: 14 ian. 2012

Ingrediente:

4 bucatii mari de macrou sau alt fel de peste fara oase
1 lamaie
o ceasca vin alb sec sau demisec, de preferinta
1/2 ceasca ulei
piper
sare

Mod de preparare:

Se spala bine pestele, se taie in doua pe lungime, pe linia spatelui, apoi se taie pe latime in 2-3 bucati potrivite, depinde cat este de mare. Se presara cu sare si piper macinat. Se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu o pelicula fina de unt sau ulei. Separat se prepara sosul din zeama unei lamai, vinul si uleiul, se toarna in tava, se presara cateva boabe de piper si cateva feliute de lamaie si se introduce tava in cuptorul incins timp de 40 min. Se serveste cu sos tzatziki si un pui de mamaliga.
Macrou cu lamaie si sos tzatziki din imagini a fost pregatit de Craita.

Citeste si reteta Sos tzatziki.



loading...

Adauga un comentariu