Culinar

Macrou marinat – Gata de mâncat în numai 24 de ore

Publicat: 12 ian. 2021
bol de sticla cu macrou marinat si ceapa rosie
Borcanul cu macrou Și legume se ține ține în frigider peste noapte

Să mâncăm sănătos! Peştele nu trebuie să lipsească din dieta noastră săptămânală. Se recomandă să avem două-trei porţii de peşte în fiecare săptămână. Ce zici de nişte macrou marinat?

Macroul este un peşte foarte gustos şi bogat în acizi graşi Omega-3. Îl poţi consuma simplu, prăjit, la cuptor, cu sau fără garnitură. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • 3 bucăţi macrou (1 kg – 1,2 kg)
  • 600 ml apă
  • 2 morcovi
  • 3 cepe roşii mai mari
  • 180 ml oţet
  • 3-4 foi dafin
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sare

Mod de preparare:

Mai întâi cureţi peştele şi îl speli bine. Îndepărtează nu doar coada şi capul, ci şi pielita neagră, din interior. Taie-l în rondele de maxim 2 cm grosime.

Curăță morcovii şi ceapa, spală-le şi taie-le julienn. Foloseşte un borcan mai mare, cu capac. Pune în borcan felii de macrou alternate cu legumele. Strecoară ici-colo boabe de piper şi foi de dafin.

Apoi pune în ibric apa, zahărul, oţetul şi sarea. După ce dă un clocot, lasă puţin să se răcească şi toarnă peste peste, în borcan. Nu umple recipientul. Lasă 2-3 cm liberi. La final toarnă o peliculă subţire de ulei cam de 1 cm. Pune capacul la borcan şi bagă-l în frigider peste noapte.





Adauga un comentariu