National

Madalina Dobrovolschi: „Presedintele Romaniei nu a avut, sub nicio forma, intentia de a incalca dreptul la demnitate al persoanelor care sufera de autism”

Publicat: 18 dec. 2018
1

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a declarat, marti seara, ca seful statului "nu a avut sub nicio forma intentia de a incalca dreptul la demnitate al persoanelor care sufera de autism", referindu-se la o afirmatie facuta de Klaus Iohannis in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu tinerii castigatori ai concursului Civic Avengers, organizat de Initiativa Romania.

"Presedintele Romaniei nu a avut, sub nicio forma, intentia de a incalca dreptul la demnitate al persoanelor care sufera de autism. Presedintele Romaniei isi cere scuze daca in urma afirmatiei dumnealui sunt persoane care s-au simtit lezate", a spus Dobrovolschi.

Presedintele a declarat la intalnirea cu tinerii ca discutiile din spatiul public privind iminenta unei ordonante de urgenta privind amnistia si gratierea nu pot fi ignorate, avand in vedere impactul social pe care l-ar avea.

"Iar daca ne uitam in urma, ce s-a mai intamplat cu aceste guverne pesediste, pot sa va spun ca nu putem sa ne facem ca suntem autisti si ca nu se discuta despre ordonanta pe amnistie si gratiere. Se discuta despre ea! Ultima data cand s-a dat o astfel de ordonanta, am avut aproape o revolutie – deci, o problema majora de ordine publica. Or, nu poate doamna prim-ministru sau cineva din Guvern sa-mi spuna ca nu pot sa particip, daca se discuta amnistia si gratierea, daca dupa aceea este posibil sa avem chestiuni de ordine publica", a sustinut Iohannis.

Comentarii
  • Nu a vrut, dar le mai scapa uneori(chiar foarte des). Vezi gafele cu „ghinion”, „niste evrei” si multe altele. Asa e el, il ia gura pe dinainte ! Dar parca pe Drobrovolschi o chema si Puscalau. Asa putin a durat ?

  • omu’, daca e lasat sa vorbeasca liber se comporta ca un retardat; cat timp are in fata foaia trimisa de la berlin mai deschide gura, altfel o da in gard. Un analfabet functional, vorba nu stiu cui… Din pacate era in sistemul de educatie, la demolarea caruia, ghinion, a contribuit si el din plin. Stau si ma intreb ce meditatii la fizica se puteau face intr-un oras prafuit ca Sibiu, fara institutii de invatamant superior, si mai ales ca in anii 90, la medicina, se intra pe baza de buletin; pe cale de consecinta este adevarat cu casele furate de la stat si cu vanzarea de copii…

  • Digeaba se refera prezidentu la astfel de boala, ca mai poate fi fentata. Mai un sistem solar,mai o melodie cuin, mai un proiect de casa cu usa aiurea pusa, mai un uochin in zā rein si gata, il declari normal pe rāgātor.Juri ca are gust bun capra vecinului, iar tata alearga ziulica tātā ca sa educe boracul leila prin Bucovina. Ca asa-i piesa, #stai acasa si faci teatru in bucatarie. Si iti e greu sa iti recunosti rateul ca deh, doar din cauza lui stai legata cu lantul de cotet.

Adauga un comentariu