Actualitate

Mădălina Manole – 10 ani de la moarte. Frumoasa artistă ar fi împlinit astăzi 53 de ani

Publicat: 14 iul. 2020
Mădălina Manole - 10 ani de la moarte
Mădălina Manole a fost considerată una dintre cele mai talentate voci ale României

Mădălina Manole – 10 ani de la moarte. Pe 14 iulie 2010, chiar de ziua ei, Mădălina Manole a decis să-și încheie socotelile cu viața. Atunci, „fata cu părul de foc” a consumat un pesticid toxic, care i-a fost fatal. A făcut acest gest necugetat cu toate că devenise mămică de curând. În urma morții ei au rămas multe regrete și întrebări fără răspuns.

Pe 14 iulie 2020 se împlinește un deceniu de când Mădălina Manole nu mai este printre noi. Frumoasa solistă de muzică ușoară și-a pus capăt zilelor chiar în ziua în care împlinea 43 de ani. „Fata cu părul de foc” a băut „Furadan”, un pesticid puternic, care a ucis-o pe loc.

Mădălina Manole – 10 ani de la moarte

Cum a murit îndrăgita solistă de muzică ușoară Mădălina Manole. Pe 14 iulie 2010, lumea muzicii românești primea o veste teribilă. Nimeni nu înțelegea gestul necugetat al „fetei cu părul de foc”. Și totuși, se pare că Mădălina Manole și-a plănuit în detaliu „plecarea”, lăsând în urmă un bilet de adio.

„Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să mă gândesc că trebuie să mă opresc aici! Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu! (…) Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi, dar şi la ce să fac să nu mai fiu. Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata. Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare! Şi ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vina mea!…”, scria Mădălina Manole în scrisoare.

Imediat după deces au apărut fel de fel de speculații cu privire la moartea sa. Însă, certificatul medico-legal arăta negru pe alb că artista s-a sinucis cu Furadan. De asemenea, în acele zile au circulat multe neadevăruri cu privire viața și moartea Mădălinei. Se spunea că ar fi fost consumatoare de droguri și i se imputau tot felul de vicii. Cu toate acestea, medicii legiști nu au găsit, la autopsie, urme de droguri sau alcool în organismul ei.

Câţi ani are fiul Mădălinei Manole astăzi

Petru Mircea Jr are 11 ani
Fiul Mădălinei Manole nu și-a cunoscut niciodată bunicii materni

Petru Mircea Jr., fiul Mădălinei Manole, a împlinit 11 ani pe 8 iunie. În ciuda vârstei fragede, acesta este un copil extrem de matur. Potrivit tatălui său, acesta a aflat în urmă cu doi ani adevărul despre moartea mamei sale. Astfel, Petru Mircea Jr. și-a cunoscut mama numai din fotografii și din povestirile tatălui său.

În urma morții Mădălinei Manole, între soțul și părinții acesteia a izbucnit un scandal care a lăsat urme adânci. Orgoliile au fost atât de puternice încât bunicii materni nu și-au văzut niciodată nepotul. Petru Mircea și-a crescut singur fiul, apelând din când în când la ajutorul părinților săi.
Astfel, Petru Mircea Jr. este în ultima vreme la Botoșani, cu bunici paterni unde își petrece vacanța.

Cele mai frumoase melodii ale Mădălinei Manole

Mădălina Manole a moștenit dragostea pentru muzică de la mama sa, Eugenia. De mică a învățat să cânte la chitară cu o solistă de folk din Ploiești. La 15 ani intră în Cenaclul Tineretului prahovean, condus de poetul Lucian Avramescu. A format împreună cu Ștefania Ghiță duetul „Alfa și Beta”, cu care merge la faimosul Cenaclu „Flacăra”. Totodată, începe colaborarea cu artiști cunoscuți, precum Victor Socaciu ori băieții de la „Roșu și Negru”.

În cariera ei, Mădălina Manole a scos 10 albume, ultimul fiind lansat cu un an înainte de moartea ei. Chiar dacă s-a stins din viață prea devreme, artista a lăsat în urmă melodii memorabile. De departe cea mai frumoasă melodie a ei, „Fată dragă” a fost lansată în anul 1991. O altă piesă memorabilă este „Da, te iubesc”, apărută în 2000 pe albumul „Dulce de tot”. Tot pe acest album se află și „Tu nu ai avut curaj”, un alt hit marca Mădălina Manole.

„Te-am văzut, mi-ai plăcut” este o altă piesă superbă a „fetei cu părul de foc”, lansată în 1993. Și nu în ultimul rând, „Fata visurilor tale” este o piesă foarte apreciată care a apărut în 2003.

A fost considerată una dintre cele mai talentate voci ale României. Mădălina Manole – 10 ani de la moarte – s-a stins din viață mult prea devreme. Cu toate acestea, artista a rămas în sufletul celor care iubesc muzica ușoară.

Adauga un comentariu