International

Madonna a starnit controverse la Eurovision. Ce mesaj a transmis vedeta in finala concursului

Publicat: 19 mai 2019
1

Cantareata americana Madonna a starnit controverse cu recitalul sustinut in finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sambata seara, la Tel Aviv, doi dintre dansatorii sai afisand steagurile palestinian si israelian, in ceea ce a parut a fi un apel la unitate, potrivit Reuters.
Eurovision 2019 a fost o editie marcata de controverse, numeroase personalitati internationale cerand boicotarea concursului gazduit de Israel, motivul fiind acela ca palestinienii "sunt privati de drepturi fundamentale".

Ester Peony, reprezentanta Romaniei la Eurovision: ”Cant pentru romanii mei. Succesul meu va fi si al lor”

Madonna a sustinut un recital in finala de sambata a concursului Eurovision, cu hitul ei din 1989 "Like A Prayer" si o piesa in premiera mondiala, "Future", interpretata alaturi de rapperul american Quavo. Noua piesa este un single de pe viitorul album al Madonnei, "Madame X", care va fi lansat pe 14 iunie.
Presa locala a publicat imagini in care doi dintre dansatorii Madonnei, care au afisat pe partea din spate a costumelor steagurile israelian si palestinian, au mers unul langa celalalt, in ceea ce parea a fi un apel la unitate. De asemenea, reprezentantii Islandei, membrii grupului Hatari, au afisat stegulete palestiniene in momentul in care au fost anuntate rezultatele votului.
In ceea ce priveste recitalul Madonnei, organizatorii au declarat ca afisarea steagurilor "nu a fost inclusa in repetitii".

"Concursul Eurovision nu este un eveniment politic, iar Madonnei i-a fost comunicat acest lucru", au mai spus reprezentantii European Broadcasting Union, intr-un comunicat emis imediat dupa recitalul Madonnei.
Inainte de concurs, Madonna a declarat intr-un comunicat, referitor la apelurile de boicot: "Nu voi renunta niciodata la cantat pentru a indeplini agenda politica a cuiva si nu voi inceta niciodata sa vorbesc despre incalcarea drepturilor omului, oriunde in lume se intampla acest lucru".
Saptamana trecuta, autoritatile locale anuntau ca activistii care planuiesc sa intrerupa desfasurarea concursului Eurovision, in semn de protest fata de organizarea competitiei muzicale in Israel, unde drepturile palestinienilor nu sunt respectate, potrivit acestora, nu vor putea intra in aceasta tara.

Organizatorii s-au temut ca activistii vor exploata evenimentul, care atrage anual sute de milioane de telespectatori.
In ceea ce priveste deschiderea oficiala a Eurovision, care a avut loc pe 12 mai, multi s-au temut ca desfasurarea popularei competitii muzicale ar putea sa fie intrerupta de o crestere a actelor violente dintre israelieni si palestinieni in Fasia Gaza. Insa autoritatile palestiniene au anuntat ca au incheiat pe 6 mai un armistitiu de incetare a focului cu oficialii israelieni, mediat de Egipt, pentru incetarea violentelor din Fasia Gaza si din sudul Israelului.Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Adauga un comentariu