Destinatii turistice

Madrid – orasul cu viata de noapte tumultuoasa – FOTO

Publicat: 01 aug. 2011

Madrid nu este numai capitala Spaniei ci si una dintre cele 17 comunitati autonome din aceasta tara, in jurul Capitalei existand alte 179 de localitati.Dupa Londra si Berlin, cu peste 3 milioane de locuitori fara a socoti periferiile, Madridul este printre orasele europene foarte populate.

Trei dintre cele mai mari companii din lume isi au sediul la Madrid: Telefonica, Repsol YPF si Banco Santander transmit astfel indirect un important mesaj privind faptul ca orasul este si centrul financiar al Peninsulei Iberice.

Madrid a devenit ,din perspectiva produsului brut raportat la numarul de locuitori, al 23-lea oras din lume si al treilea in plan european.

Situat la altitudinea de 650 de metri, orasul este si cea mai „inalta” capitala europeana a acestor timpuri.

Numarul emigrantilor stabiliti la Madrid este important si intre alte natii ale lumii trebuie precizat ca se afla acolo si aproape o suta de mii de romani.

Pentru vizitatorul european, cel putin la prima impresie, Madridul nu e un oras spectaculos, daca- ajuns de pilda pe calea aerului- prin aeroportul international Madrid Barajas International Airport, poti face abstractie de contactul cu maretia impusa de unul dintre cele mai mari terminale de aeroport din lume.

Cei mai multi stiu ca orasul este „capitala lumii” pentru luptele cu taurii iar pentru cine gusta un asemenea sangeros spectacol consacrat drept traditie a locului exista posibilitatea de a-si satisface curiozitatea.

Orasul ale carui inceputuri dateaza din perioada emirului arab Mohamed I (852 – 886) este insa renumit si constituie o zona de top a Europei pentru cateva muzee de o importanta cu adevarat aparte.

Asa ca dupa ce veti admira maretia Palatului Regal va trebui sa popositi neaparat la Muzeul Galerie Prado, unde peste 1300 de picturi celebre si peste 700 de sculpturi constituie colectii de o valoare inestimabila din perioada secolelor XII – XIX. De la Boticelli la Tizzian, Rubens, Goya ori Rembrandt, marii maestri ai picturii va asteapta sa-i descoperiti. Iar Prado nu este singura destinatie cu sens artistic intrucat in capitala Spaniei se afla si Muzeul Thyssen-Bornemisza si Muzeul National Centru de Arta Regina Sofia ale caror colectii completeaza intregind ceea ce ati vazut deja.

In Parque del Buen Retiro clipele de destindere sunt favorizate de prezenta lacului, a unor numeroase statui si monumente sau chiar a unor constructii speciale menite sa serveasca drept locuri de desfasurare a unor evenimente importante, cum ar fi, de pilda, Palatul de Cristal. In acest ambient , din luna mai pana in octombrie, prestigioasa orchestra simfonica din Madrid sustine concerte gratuite.

Mai departe, Plaza Major este un loc cu rezonanta istorica, vizitat anual de foarte multi turisti. Aici aveau loc executiile celor condamnati de Inchizitie si tot aici au avut loc, in timp, mari evenimente internationale.

Ansamblurile cunoscute in mod simbolic sub denumirea Puerta del Sol, Puerta de Europa ori Puerta de Alcala sunt constituite din cladiri cu importanta, piete si statui. La Puerta del Sol, de pilda, fixata pe o cladire, se afla placa prin care se marcheaza „kilometrul zero” – centrul Spaniei.

Teatrul de Comedie ori Teatrul Monumental sunt nu doar obiective de privit ci si locuri in care, daca aveti aceasta sansa, va veti putea bucura de spectacole de calitate si inalt nivel artistic.

Cu o inaltime de 231 metri, Turnul TV Torrespana a fost construit sa aminteasca lumii intregi ca aici s-a desfasurat in 1982, intr-o atmosfera de puternic entuziasm specifica marilor stadioane ale lumii finala campionatului mondial de fotbal organizat de FIFA.

Nu ar trebui ratata vizitarea Gradinii Botanice dar si a Muzeului Americii, Muzeul Arheologic, complexul business Cuatro Torres Business Area (cu cele patru inalte turnuri ale sale: Torre Espacio, Torre de Cristal, Torre Socyr Vallehermoso si Torre Caja Madrid) fara a uita ca uimitoarea Gara Atacha contine in interiorul sau o adevarata gradina tropicala pe 4000 de metri patrati, temperatura fiind mentinuta la 24 grade Celsius in mod constant.

Ceea ce are cu adevarat uimitor Madridul este insa viata de noapte, madrilenii fiind capabili sa danseze o noapte si sa se reintoarca in zori de zi acasa doar pentru a se improspata putin inainte de a pleca la munca.Aceasta face parte din spiritul lor, le e inscris in sange si e acelasi lucru care face ca si in cursul zilei daca dispun de timp sa se adune in grupuri de prieteni in parcuri ori in alte zone publice, convivial.

Ceea ce poate bucura pe turisti in capitala Spaniei sunt perioadele de reducere de preturi din ianuarie – februarie si iulie-august, reduceri aplicate tuturor produselor, ceea ce face ca Madridul sa devina si o capitala a shopping-ului pe Pamant.

Fie ca va opriti pe Calle Fuencarall – o strada din apropierea centrului intesata cu zeci de magazine de firma, fie ca va continuati drumul pe strada Hortaleza sau ajungeti pe Gran Via, ca si in Calle de Preciados ori in districtul Slamanca veti gasi magazine dintre cele mai selecte unde dorinta de a cumpara ceva vi se va indeplini usor.

O mentiune speciala ar trebui facuta pentru zona Plaza de Espana, cu buticuri ale creatorilor de moda si ale producatorilor de bijuterii. Daca doriti cumva produse destinate cultelor religioase le puteti gasi pe Calle Conde de Lemos iar pentru costume si fel de fel de accesorii cel mai potrivit ar fi sa popositi pe Calle Cruz.

Mentionand, in treacat, ca prin masuri administrative se doreste evitarea consumului bauturilor in spatii publice, ar fi foarte potrivit ca vizita dumneavoastra la Madrid sa se suprapuna unuia dintre momentele cand au loc evenimente tip festivitati locale dar si manifestari internationale,organizate deopotriva cu mult fast si cu atentie pentru detalii. Ziua de 15 mai, de San Isidro, este un asemenea exemplu dar evenimentele sunt numeroase si sansa de a va putea bucura cu ochiul dar si cu sufletul de bucuria madrilenilor e destul de mare aproape oricand.

Pentru ca intr-o excursie la Madrid vizitatorul trebuie sa isi pastreze cu sinceritate ochiul deschis, gata sa observe, sa interpreteze si in final sa inteleaga ce anume produce, pentru o intreaga natiune, stiinta de a se bucura de fiecare zi de viata, de a trai cu adevarat.loading...

Adauga un comentariu