National

MAE, despre incendiile din Grecia: Deocamdata nu sunt informatii cu privire la existenta unor romani printre victimele incendiilor

Publicat: 25 iul. 2018
1

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca Ambasada Romaniei la Atena continua monitorizarea cu atentie a evolutiei evenimentelor produse pe teritoriul Greciei si conform datelor comunicate de autoritatile locale, pana la momentul actual nu sunt informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victimele incendiilor – persoane ranite sau declarate disparute.

Potrivit unui comunicat al MAE remis miercuri, Ambasada Romaniei la Atena mentine permanent contactul cu celula de criza activata la nivelul MAE elen, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

Totodata, se arata in comunicat, Ambasada Romaniei la Atena a eliberat titluri de calatorie unui grup de sapte persoane cu dubla cetatenie, printre care si cea romana, ca urmare a faptului ca actele de identitate le-au fost distruse in zona afectata de incendiu.

Vezi si: Doliu national in Grecia! Sute de oameni au murit sau au fost raniti in urma celui mai mare incendiu din istorie! Imagini apocaliptice

"Acestia nu au necesitat asistenta medicala si au parasit zona in siguranta", precizeaza sursa citata.

In comunicat se mentioneaza ca ambasada a intreprins demersuri inclusiv pe langa comunitatea locala de romani din zonele afectate de incendii pentru a verifica daca exista persoane care au nevoie de sprijin.

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani sa evite zona afectata de incendiile care au avut loc in ultimele zile si a transmis si o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +30 210 6728879, +30 210 6744544; apelurile vor fi redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Adauga un comentariu