News Flash:

Mafia italiana actioneaza in Iasi - VEZI FACSIMILE

24 Noiembrie 2010
11911 Vizualizari | 7 Comentarii
• Mafie - Grup, asociatie de persoane unite pentru a-si satisface prin orice mijloace interesele private, chiar impotriva celor publice (Dictionarul explicativ al limbii romane)
Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au intrat in posesia unor documente care demonstreaza ca de ani buni, pe teritoriul judetului Iasi, o grupare de tip mafiot si-a intins tentaculele, desfasurand afaceri ilegale. Prin folosirea numelor unor cetateni straini, fiind vorba in unele cazuri de persoane respectabile ale lumii europene a afacerilor, aceasta organizatie a infiintat societati comerciale, a derulat afaceri importante, ajungand sa tranzactioneze bunuri imobiliare si sa beneficieze chiar de finantari europene prin diverse programe al caror scop era dezvoltarea Regiunii Nord-Est. Institutiile abilitate ale statului roman au prins de cateva ori, in ultimii ani, cateva capete ale acestei retele mafiote, dar, din motive neelucidate pana in prezent, anchetele fie treneaza de mai mult timp, fie au fost gasite solutii civile de rezolvare a problemelor. Reporterii BUNA ZIUA IASI publica astazi, in exclusivitate, un prim material de presa in care este prezentat unul din capetele organizatiei mafiote.

Unul dintre procedeele utilizate de organizatia internationala de tip mafiot care si-a desfasurat activitatea in regiunea Nord-Est, respectiv in Iasi, consta in infiintarea unor firme fantoma, prin care sunt derulate ulterior afacerile. Astfel, in data de 11 mai 2005, un avocat inscris in Baroul Iasi a eliberat un atestat de data certa pentru infiintarea societatii comerciale Lotus Investment SRL, prin care certifica faptul ca in fata sa s-a prezentat cetateanul italian Daniele Cavallini. Acesta, ca reprezentant al societatii civile Sultys din principatul Monaco, considerat paradis fiscal, totodata si ca reprezentant al firmei ITechnologies SRL din Iasi, a decis infiintarea societatii comerciale Lotus Investment SRL din Iasi. Atestatul de data certa semnat si parafat de avocatul iesean, al carui nume nu este deocamdata publicat deoarece nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere referitor la aspectele prezentate, a fost emis si pentru statutul si pentru contractul de societate in cazul Lotus Investment SRL Iasi. Dar situatia incredibila, cea care reprezinta primul capat al unei organizatii asemanatoare Mafiei italiene, este reprezentata de o adresa a Ministerului Administratiei si Internelor, emisa in data de 3 decembrie 2008. Astfel, in adresa emisa la data mentionata este specificat faptul ca in perioada 1 ianuarie 2000 - 31 decembrie 2006 cetateanul Daniele Cavallini, identificat cu aceleasi date ca in fata avocatului iesean, NICI NU A INTRAT, NICI NU A IESIT de pe teritoriul national al Romaniei. Aceasta adresa face referire la toate mijloacele de transport posibile, respectiv autoturisme, autocare, avioane, transport naval. Contactate de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, institutiile insarcinate cu evidenta cetatenilor straini in Romania au informat prin reprezentanti abilitati ca Daniele Cavallini nu s-a aflat in Romania in perioada mentionata, adica nu intrase in tara inainte de 1 ianuarie 2000, urmand sa iasa din Romania dupa 31 decembrie 2006. Trebuie reamintit ca la data de 1 ianuarie 2007 Romania a intrat in Uniunea Europeana, data la care au fost modificate numeroase legi romanesti, inclusiv cele ale statutului cetatenilor din tarile membre ale Uniunii.
Pe scurt, faptele prezentate sunt: la infiintarea unei societati comerciale in Iasi, actele sunt semnate in fata unui avocat de un cetatean, italian, care nu se afla in Romania la acea data. In plus, cetateanul italian, cu cetatenia tarii unde actioneaza cunoscuta Mafie, reprezinta o firma dintr-un paradis fiscal, Monaco.

Primul brat al caracatitei?

Dar acelasi cetatean Daniele Cavallini este reprezentant sau administrator al mai multor firme din Romania, asa cum rezulta din evidentele Ministerului Administratiei si Internelor. Este vorba de firmele Intelligent Consulting & Services SRL, Media Strategy SRL, Iris Investment SRL si Easy Contact SRL, toate din municipiul Iasi. Dar este deosebit de interesant ca la firmele mentionate Cavallini se asociaza cu persoane fizice ale caror nume sunt foarte interesante sau cu alte societati comerciale care, in cursul ultimilor ani, au fost implicate in fraude financiare importante, de rasunet. Luate pe rand, la SC Intelligent Consulting & Services SRL Iasi, Cavallini figureaza ca administrator, in timp ce la asociati este trecuta firma XLWorld Ltd, din Marea Britanie, Londra W1S 1HS, Hanover Square nr. 15. La SC Media Strategy SRL, Cavallini este trecut tot ca administrator, in timp ce asociata la constituirea capitalului social este aceeasi XLWorld Ltd, din Londra. La Iris Investment SRL, Cavallini este tot administrator, dar firma folosita la constituirea capitalui social este SC Sultys SRL, din Monaco, folosita si la Lotus Investment SRL. La aceasta din urma Daniele Cavallini ar fi semnat actele in fata avocatului, fara sa fie in Romania!
Toate aceste societati comerciale controlate de cetateanul italian Daniele Cavallini au sediul in acelasi imobil din Iasi, Aleea Sadoveanu nr. 13. Demn de remarcat este ca, la numai doi ani de la infiintare, SC Lotus Investment SRL a fost radiata de la Oficiul Registrului Comertului Iasi, dupa ce facuse o singura tranzactie imobiliara.

Primul scandal financiar

Firmele lui Cavallini de mai sus au sediul la nici 50 de metri distanta de cladirea unde isi desfasoara activitatea SC XL World Romania SRL, tot pe Aleea Sadoveanu din Iasi. Nu este doar o simpla coincidenta aceasta apropiere: actionarul majoritar de la XL World Romania SRL este controlat de firma londoneza XLWorld Ltd, aceeasi cu cea folosita de Cavallini la firmele sale. In urma cu cativa ani, SC XL World Romania SRL avea o retea nationala de call center, cu zeci de angajati in Cluj Napoca, Focsani, Brasov si Iasi. Firma din Iasi a fost implicata intr-un scandal, fiind acuzata de folosirea fara drept a licentelor de calculator. Scandalul s-a finalizat cu intelegerea partilor, respectiv XL World Romania SRL si Microsoft Romania SRL. Prejudiciul estimat se cifra la cateva zeci de mii de euro. Situatii similare au fost intalnite si in celelalte orase romanesti mentionate.
Asa cum rezulta din datele detinute in prezent, firma a beneficiat si de fonduri europene pentru dezvoltare, dar acest aspect va fi prezentat intr-o editie viitoare a cotidianului BUNA ZIUA IASI.
In editiile viitoare ale cotidianului BUNA ZIUA IASI vom reveni cu aspecte privind afaceri scandaloase ale celor apropiati numelui Daniele Cavallini.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


regiunea nord-est iasi firme fantoma baroul iasi daniele cavallini
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

Catalin  | #132654
S-a gandit cineva ca e posibil ca cetateanul italian sa nu se fi deplasat in Romania pentru certificare, ci avocatul sa se fi deplasat in Italia sau in alta parte?
sorin  | #132657
iar o puneti de un s-a-n-t-a-j?
Acest CAVALINI ? Dat in judecata de recidivistul BARBIERU ?  | #132679
Număr unic dosar: 5462/99/2010
Înregistrat în data de: 25.06.2010
Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
BĂRBIERU ION CRISTIAN : Petent
****** LUMINIŢA : Intimat
BÎRLIBA VALENTINA : Intimat
ANIŢEL BRÂNDUŞA : Intimat
GÂRŢAN DUMITRU : Intimat
MIHULEAC CRISTIAN : Intimat
CRĂCANĂ DUMITRU : Intimat
TIGANESCU OVIDIU : Intimat
BITTA CRISTINA : Intimat
BITTA SILVIU CIPRIAN : Intimat
MOCANU NECULAI : Intimat
PALAGHIA MIHAI : Intimat
MURGOCI MIHAI : Intimat
PRICOP EUGEN : Intimat
CIOBANU IOAN : Intimat
ŞORIC CONSTANTIN : Intimat
MITRUŢĂ ROBERTO : Intimat
MITRUŢĂ LUCIA : Intimat
MITITELU CORNELIU : Intimat
BUTA OANA : Intimat
CÎRLAN SIMONA : Intimat
PETCOVICI IRINA : Intimat
PASCAL VALENTIN : Intimat
VARVARA CATALIN : Intimat
PIOLI CLAUDIO : Intimat
CAVALINI DANIELE : Intimat
PASCU ELENA DIANA LOREDANA : Intimat
PANŢÎRU EUGENIA : Intimat
CRĂCIUNESCU SORIN : Intimat
PAŞALĂU EMILIA ALINA : Intimat
MARCO ASTORI : Intimat
RUSU MARICICA : Intimat
TAPALAGĂ ADINA : Intimat
RAYBOULD JACQELINE CLEIRE : Intimat
BUTUNOIU ANCA : Intimat
POPA IRINA : Intimat
TIBERIO SALVATORI : Intimat
GUIGGIANI CHRISTIAN GEORGE : Intimat
GIORGIO FERETTI : Intimat
TERMENE DE JUDECATĂ:
Data Soluţie Detalii
02/11/2010 Faţă de lipsa răspunsului de la parchet, a lipsei procedurii de citare şi pentru a se depune precizări la plângere. Amânat
05/10/2010 Motivat d elipsa dosarului de la Parchet şi lipsa procedurii de citare cu intimaţii. Amânat
30/11/2010
Asa si ? Cavalini ia dat de la julit lu' Tepieru ?  | #132680
Asa si ? Numele lui Cavalini apare si ca fost proprietar al bordeiului de pe Sadoveanu 28 - revendicat de recidivistul TEPIERU - pe numele lui adevarat BARBIERU ION CRISTIAN ! Deposedarea idiotului recidivist escroc... intradevar... cam suspect facuta de lichidatorul MITRUTA ROBERTO prin sageata CRISTINA BITTA dar... nu uitati ca idiotul de Barbieru tepuise o banca de 1,6 miliarde de lei... iar banca... cunoscand escrocheriile recidivistului... si stiind ca de pe firma INTERMEDIAN SRL nu va putea recupera nimic... l-a executat pe idiot asupra imobilului din Sadoveanu 28 ! Deci... pana va lamuriti voi ce-i cu italianul asta fantoma... recidivistul Tepieru... va fi deja in puscarie...
Număr unic dosar: 22668/245/2010
Înregistrat în data de: 28.07.2010
Obiect dosar: distrugerea (art. 217 C.p.) tulburare de posesie
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
Bărbieru Ion Cristian : Inculpat
S.C.,, SCC SERVICES ROMANIA'' SRL IAŞI - PRIN REPREZENTANT LEGAL TAPALAGĂ ADINA : Parte civilă
TAPALAGĂ ADINA - REPREZENTANT LEGAL S.C.,, SCC SERVICES ROMANIA'' SRL IAŞI : Reprezentant legal
TERMENE DE JUDECATĂ:
Data Soluţie Detalii
01/09/2010 fata de cererea de amanare formulată de inculpat în vederea angajarii unui apărător Încheiere
08/12/2010
marcel  | #132801
Ce articol de kko. Nu inteleg care e legatura si interesul cititorului iesean... probabil ca niciunul
daniel  | #132846
sunteti intr-o totala eroare...intr-adevar cavallini nu vine in romania decat o data la 2 ani iar daca are ceva de semnat banuiesc ,ii duce avocatul actele.i-si poate permite lucrul acesta.nimai ca romanul calic care nu a vazut decat mamaliga in fata ochilor nu-si poate imagina ca exista si aceasta posibilitate,iar un amarat avar dupa 2 bani pentru un articol probabil isi ichipuie ca a dat lovitura dar nu se gandeste ca acesti italieni asigura un trai si un salariu la 600 oameni numai un iasi, sa nu mai vorbim de celelalte orase.romanul a fost in stare sa angajeze atatia oameni pe timp de criza,sa dea bonusuri si alte facilitati??????dar asa-i romanul neam prost pentru 2 lei inventeaza fel de fel.rusine.de ce nu sunt intrebati si oamenii care lucreaza acolo ce parere au atunci cand fix in ziua de salar si de multe ori cu o zi doua inainte i-si primes leafa,bonusurile,tichetele de masa in mod decent si la timp?ma intreb oare un ,,mafiot''chiar ar fi atat de interesat de soarta oamenilor lui???????
Roberto  | #333523
Consiglio a questo giornalista di fare delle indagini più approfondite sui fondi europei che la XLWorld ha ottenuto tra il 2007 e il 2008...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1469 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026981 (s)