News Flash:

Mafia PSD ne fura orasul (GALERIE FOTO)

6 Ianuarie 2010
11968 Vizualizari | 28 Comentarii
Gheoghe Nichita isi numara banii
• Banii si patrimoniul municipiului Iasi sunt la discretia unui grup restrans de persoane care-l slujesc pe primarul Gheorghe Nichita • Pentru ca i-a tradat ori i-a atacat pe dusmanii personali ai lui Nichita, clanul condus de deputatul PSD Anghel Stanciu a fost rasplatit cu imobile si spatii comerciale • Au fost trucate trei licitatii pentru ca firmele clanului Stanciu sa puna mana pe cladirile primariei • Primarul Gheorghe Nichita a incalcat legea si a incercat sa opreasca publicarea acestor informatii

Banii si patrimoniul municipiului Iasi sunt la discretia unui grup restrans de persoane care-l slujesc pe primarul Gheorghe Nichita. Schimbul este reciproc avantajos. Nichita nu plateste din buzunarul sau, ci din cel al iesenilor, iar cei cativa pesedisti care s-au facut pres in fata primarului pun mana pe imobile aflate in proprietatea publica si au viitorul politic asigurat. Este si cazul clanului Stanciu, condus de deputatul PSD Anghel Stanciu si fiul acestuia, consilierul judetean Cristian Stanciu. Fie ca i-au tradat ori i-au atacat pe adversarii politici ai lui Gheorghe Nichita, afacerile clanului au prosperat. Insa afacerile clanului Stanciu cu primaria se invart in sfera penalului. Licitatiile trucate organizate de Primaria municipiului Iasi au facut ca firmele si fundatiile controlate de familia Stanciu sa puna mana pe imobile situate in zone centrale sau ultracentrale, in schimbul unor chirii infime. Grav este ca Nichita a acceptat sa incalce legea pentru a ascunde afacerile clanului Stanciu cu primaria.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI i-a adresat primarului Gheorghe Nichita o cerere, in temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, prin care au fost solicitate informatii legate de modul in care firmele familiei Stanciu au pus mana pe cladiri si spatii comerciale din municipiul Iasi. Desi conform legii, Nichita trebuia sa furnizeze datele solicitate intr-un termen de maximum 30 zile, acesta a incalcat prevederile legale si a incercat sa opreasca publicarea informatiilor. Solicitarea a fost depusa, in scris, la data de 24 septembrie a anului trecut. La mijlocul lunii octombrie 2009, pe 13, Primaria a formulat un raspuns incomplet, refuzand sa faca publice numele firmelor care au participat la licitatiile in urma carora Stanciu a pus mana pe diverse spatii. Cateva zile mai tarziu, cotidianul BUNA ZIUA IASI a revenit cu o noua adresa oficiala prin care solicita furnizarea informatiilor complete si divulgarea numelor firmelor ce au concurat la licitatii. Nichita a refuzat din nou, pentru ca raspunsul sau ar fi demascat licitatiile trucate ce au fost organizate de primarie. De fapt, Nichita trebuia sa ascunda faptul ca la licitatiile respective au participat numai firme la care actionar era acelasi Cristian Stanciu, seful grupului PSD din Consiliul Judetean.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a continuat demersurile pentru aflarea informatiilor publice. A urmat o actiune in instanta, o plangere administrativa si o sesizare depusa la Institutia Prefectului Judetului Iasi. Motivele pentru care Nichita refuza sa faca publice informatiile au fost dezvaluite chiar de un angajat al sau, in noaptea alegerilor prezidentiale. Cand exit-pollurile anuntau ca presedintele PSD Mircea Geoana a castigat alegerile prezidentiale, functionarii servili lui Nichita erau stransi in sediul PSD Iasi. Imediat dupa ce Geoana a topait de fericire, in fata camerelor de filmat, visandu-se presedinte, unul dintre subalternii lui Nichita, Vasile Tiron, seful Centrului de Informare a Cetatenilor, le-a spus reporterilor BZI: "Acum pot sa va dau si raspunsul la adresa. Nu mai aveti ce face". Practic, acesta a demonstrat ca Nichita a refuzat sa faca publice afacerile clanului Stanciu cu Primaria pentru a evita un scandal in timpul campaniei electorale. Cand a socotit ca momentul delicat a fost depasit, dupa trei luni de zile, pe 21 decembrie 2009, Nichita a raspuns la adresa BUNA ZIUA IASI. Toate licitatiile au fost trucate pentru ca familia Stanciu sa puna mana, pe chirii de nimic, pe cladirile si spatiile comerciale ale primariei.

Reteta coruptiei, brevetata de Stanciu
Din 2004 si pana in prezent, pentru afacerile familiei Stanciu, primaria lui Nichita a trucat trei licitatii. Firma Top Consult SRL, unde asociat unic figureaza Cristian Stanciu, a pus mana pe trei spatii comerciale. Este vorba de pergola de pe strada Carpati, din fata oficiului postal Nicolina, in suprafata de 264 metri patrati, de spatiul pe strada Pacurari numarul 71, parterul blocului 478, in suprafata de aproximativ 100 metri patrati, si de imobilul de pe strada Pacurari 51, parterul blocului 547, in suprafata totala de peste 150 metri patrati. La fiecare licitatie, organizata pentru inchirierea celor trei spatii, au participat numai cate doua firme, ambele controlate de familia Stanciu. Astfel, la licitatia pentru spatiul de pe strada Carpati au participat firma Top Consult SRL si FEG (Fundatia Ecologica Green). La firma Top Consult asociat unic este Cristian Stanciu. FEG a fost infiintata de actualul deputat Anghel Stanciu, iar in documente figureaza sotia acestuia, Virginia Stanciu. In urma licitatiei panarama, firma Top Consult SRL a fost desemnata castigatoare, cu o chirie de tot rasul: 10 lei pe metrul patrat. La a doua licitatie, Cristian Stanciu s-a batut cu... acelasi Cristian Stanciu. Pentru spatiul din Pacurari 71 "s-au batut" Top Consult SRL si Metcons Top SRL. Ambele firme au acelasi asociat, Cristian Stanciu. Firma Top Consult SRL a fost desemnata castigatoare cu o oferta de 4,5 lei pe metru patrat. La licitatia din octombrie 2008, clanul Stanciu a incercat o "fenta" noua. A pus o angajata sa participe, de forma, la licitatie. Astfel, pentru spatiul din Pacurari 51 a licitat aceeasi Top Consult, a lui Cristian Stanciu, dar si o firma World Wide Consulting, unde asociat figureaza o anumita Daniela Danila. Aceasta este o angajata a familiei Stanciu, angajata la organizatiile Fundatia Ecologica Green si FEG Educatie. Top Consult plateste o chirie de 42 lei pentru acest spatiu.

Caracatita FEG

Clanul Stanciu a pus mana si pe alte cladiri, mult mai bine amplasate, unele considerate monumente istorice, inca inainte ca Gheorghe Nichita sa ajunga primar. Insa, desi primarul avea suficiente motive sa-l evacueze pe Stanciu din spatiile luate prin intermediul FEG, Nichita n-a facut nici un demers. Astfel, FEG a primit de la Primarie spatiul de pe strada Cuza Voda 1, in suprafata de aproximativ 160 metri patrati, spatiul de pe strada Pacurari 25, in suprafata de peste 260 metri patrati, plus o curte de 400 metri patrati si spatiul de pe strada Pacurari 47 in suprafata de aproape 560 metri patrati plus o curte de 300 metri patrati. Chiar daca pare incredibil, pentru grandiosul spatiu din Pacurari 47, clanul Stanciu nu plateste nici un ban ruginit la primarie. Acesta a fost acordat in baza unui contract de comodat. Pentru celelalte doua spatii, situate in zona centrala a orasului, fundatia lui Stanciu plateste chirii cu putin peste 100 Euro lunar, pentru intreaga suprafata ocupata. Pentru aceasta "pleasca", Nichita se prevaleaza de o ordonanta a Guvernului, 20/2000, in care se specifica ca autoritatile administratiei publice locale au posibilitatea sa sprijine organizatiile nonguvernamentale ce dovedesc utilitatea publica a activitatii lor. Insa FEG nu desfasoara o activitate publica, ci una comerciala, sub paravanul unei asa-zise fundatii. FEG incaseaza sume imense pentru organizarea unor cursuri de formare profesionala, eliberarea unor diplome de absolvire etc, iar banii se scurg catre buzunarele familiei Stanciu. In urma cu cativa ani, primaria a evacuat din spatii mai multe fundatii care, in urma evaluarilor facute, nu mai dovedeau ca efectueaza activitati de utilitate publica. In schimb, fundatia familiei Stanciu, FEG, a fost protejata. De ce? Intoarce familia Stanciu banii la PSD sau la Nichita?

Acoperit in fata legii?

Reporterii BUNA ZIUA IASI au incercat sa-i solicite primarului Gheorghe Nichita un punct de vedere atat la birou, cat si telefonic. Brusc, acesta a devenit de negasit. Administratorul afacerilor familiei, Cristian Stanciu, considera ca este acoperit din punct de vedere legal si ca a castigat fiecare licitatie in mod corect. "Din punctul meu de vedere, sunt doar niste ineptii spuse de dumneavoastra si de patronii dumneavoastra. Am participat in conditii legale la aceste licitatii si am castigat cinstit", a spus ieri telefonic Cristian Stanciu.

Pleasca si la judet

Dupa ce familia deputatului PSD Anghel Stanciu a luat de la primarie mai multe imobile pentru care plateste chirii cu mult sub pretul pietei, patrimoniul Consiliului Judetean Iasi a intrat in vizorul clanului. Cu un fiu precum Cristian Stanciu, ajuns consilier judetean, imobilele si terenurile detinute de Consiliul Judetean Iasi puteau fi usor exploatate in folosul familiei. Avand pretentii de fin cunoscator al literei legii, Cristian Stanciu, pe mainile caruia tatal parlamentar a lasat afacerea FEG, a gasit o modalitate prin care sa puna mana pe un imobil aflat in zona Copou, pentru o chirie de nimic. In luna iulie a anului 2008, Consiliul Judetean a anuntat scoaterea la licitatie, spre inchiriere, a pavilionului M, situat pe platoul Codrescu langa garajele Taxicom. Stanciu a ochit imediat acest pont si a identificat si modalitatea prin care sa puna mana pe respectiva cladire. La licitatia din data de 14 august 2007 s-au prezentat doua firme, respectiv Top Consult SRL si World Wide Consulting SRL. Dupa cum s-a precizat si mai sus, firma din urma apartine unei angajate a familiei Stanciu, Daniela Danila. Cum era de asteptat, la licitatie, lupta dintre cele doua firme nu a fost prea apriga. Licitatia a pornit de la pretul de 5 lei pe metru patrat, pret ce include si TVA. La prima strigare, firma angajatei lui Stanciu a licitat 5,25 lei pe metru patrat. Desi este consilier judetean, Cristian Stanciu nu a ezitat sa se prezinte personal la licitatie, iar pentru firma sa a strigat un pret de 5 lei. Nu s-a pus problema ca Stanciu sa ridice pretul oferit de Top Consult SRL, din moment ce indirect avea sa puna mana pe spatiu. O afacere foarte buna: pentru o chirie de numai 1.000 lei pe luna, firma controlata de Stanciu va stapani o cladire si un teren de 430 metri patrati in Copou. In zona respectiva firmele platesc chirii si de zece ori mai mari. Anghel Stanciu Cristi Stanciu si tatal in fundal Spatiu in constructie pe strada Carpati-Top Consult Spatiu Top Consult-Soseaua Pacurari 71 -bloc 478-parter FEG Cuza Voda 1 Spatiu FEG-Pacurari Spatiu Top Consult -Soseaua Pacurari 51-bloc 547 SC B parter
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vasile tiron feg caracatita feg
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (28)

Costi  | #91146
Articol documentat si convingator. Clientela politica a PSD este peste tot in Iasi , fiind reazemul de baza a lui Nichita. Absolut toate Directiile Primariei au fost impanzite cu PSD-isti , singurul criteriu fiind apartenenta politica si nu profesionalismul. Din pacate cam acelasi lucru se petrce si la PDL si la PNL : coruptie si clientelism politic !
Sorin  | #91147
Am o intrebare fireasca. Detin o firma fara datorii la stat, si as vrea sa particip la licitatii, chiar si pentru a da in cap familiei Stanciu. De ce nu avem acces la data licitatiei din timp, cu 30 zile inainte?Unde se afiseaza aceste licitatii?De ce Nechita ascunde aceste licitatii si le afiseaza cu 2-3 zle inainte ca sa nu mai poti scoate certificatul fiscal la timp?De ce numai familia Stanciu este tinuta la curent la partid, unde Nechita sta la sueta cu nenea Anghel?RUSINE NEA GIGI!
Anonim  | #91148
bai si POLITIA IN CRISTOSI MAMI LOR SAU DNA CINEVA DE CE NU SE SESIZEAZA ? SA TE MAI ALEAGA MOARTEA BAI NECHITA PRIMARU LU PESTE RAPANDURILOR LA CAZANU CU SMOALA CU VOI CU TOT CU FAMILIE
Anonim  | #91149
Este foarte bine ce se intampla!Din 1996 nu am mai fost la vot fiind vorba despre un regim criminal si nu capitalist.Nichita si-a creat un mecanism diabolic in care va pleca din primarie cand muschii lui o vor vrea si nu cand doresc iesenii.
Leana  | #91150
Si astea sunt putinele care s-au aflat. Pe acest nesimtit , nu al intereseaza altceva decat interesele personale, de grup si an folosul partidului in speranta de a pune mana pe un post important. Cat despre oras al doare la basca pe el ca la plecare va lasa in urma potopul si o groaza de datorii. Ar trebui urgent modificata legea privind statutul primarilor. Aceste persoane sa poata fi anlaturate de la conducere daca se constata ca fac ilegalitati si sa fie anchetate penal .
Anonim  | #91151
Ha, ha! Dar cum v-ati seama? De aproape 10 ani PSD ne-a furat orasul si voi acum vedeti? Si daca nimeni nu ia nici o masura de ce mai consumati hatie si cerneala sa scrieti. Tot e criza!
romeo  | #91152
intotdeauna stanciu a fost un nesimtit si un profitor, inca de pe vremea cand functiona la univ. tehnica.
nu are nici un Dumnezeu, cum de altfel nu are nici un psd-ist.
cine se aseamana se aduna.
grav e ca psd-istii incearca sa treaca in barca pd-l cu ajutorul lui carlan.
ATENTIE !!!!!!!!!!
ana  | #91153
chiar credeti ca se va schimba ceva candva atat timp cat dormim pe noi si nu ne intereseaza viitorul copiilor nostri ci cum se inbraca vecina de la 2? in tara asta a fost bine insamantata indiferenta sociala acum vreo 70 de ani si cred ca nu prea avem sanse sa o dezradacinam acesti indivizi erau in prima linie in pcr si te priveau de parca aveai ciuma atunci cand nu faceau chiar asa de mari magarii dar acum?privesc fata lui stanciu senior si vad tot aparatul conducator pe linie de judet ! ce sa mai zic decat mai bine plecati toti sa ramana intre ei sa se sfasie.
Bula  | #91154
Oare o sa intre cineva sa faca ordine si sa ascunda mafiotii astia in puscarie?
ma gandeam la D.N.A si eu stiu alte servicii care sant an slujba cetateanului si nu in mafia P.S.D
ofelia  | #91155
bravo, bravo, bravo!
p.s. puteti scoate reclama cu vasile salaru.
cristi  | #91156
ce nu stiati ca toti angajatii la centrul de informatii unde este Tiron, au dat acestuia cate 1000 euro pt ficare angajare, oare ia luat numai el?
Validela Iasi  | #91157
Despre acest broscoi tiganesc care s-a umflat in gusa si in conturi de la revolutie incoace, prin munca politica depusa de altii cu truda si sange (vezi cazul Sahleanu care, la vremea respectiva, i-a adus mult castig electoral acestui parsiv), utilizand toate sforariile abjecte ale politichiei pentru a se mentine mereu pe linia de plutire, - pe numele sau, STANCIU - MAFIOTUL, - s-a mai scris in presa cea de toate zilele, dar, nu-i asa, la ce folos? Ca prostimea, s-a dus si l-a asezat inconstienta cu cogemitea cu-rul pe fotoliul de parlamentar, inca un mandat, in care omul va face ceeace stie cel mai bine: SA FURE, SA FURE SI IAR SA FURE, pentru el, pentru prozeliti si tot neamul lui !
mihai  | #91158
Ba buhaiule va dat Basescu peste nas si nu mai are mult si va termina definitif hotilor!
marius  | #91159
romania te iubesc
costi  | #91160
Un mare n.e.s.i.m.t.i.t. este Nichita asta. Sa-l aresteze institutiile statului pt. toate ilegalitatile facute!
Niste ordinari cu totii...
unul din primarie cu acces la internet  | #91161
Mergeti dragi ieseni si vedeti strada Moara de Vant, asfaltata de EUROCONSTRUCT SRL (firma clientelara a primariei Nichita)acum un an, si vedeti ce gropitze au aparut, pana iese ghiocelul, se tot maresc.
Ps este normal, in conditiiile in care nici nu este trafic greu pe acea strada???
Voda  | #91162
Chiar nu se stie ca Stanciu este cel mai mare lingau al lui Nichita? Ai uitat, tovarase, pe cand erai un simplu cadru didactic, amarat ca vai de capul dumitale, cu probleme familiale? Ai grija, poate se reintoarce roata!!!!!!!!!!
je  | #91163
Felicitari pentru articol!Bine scris si bine documentat!
Din pacate ei sunt mana in mana si e greu pentru cineva sa se ia de ei.Sunt ca ochiurile unei plase,dai intr-unul se clatina elastic toata plasa.Si apoi revine la forma initiala.Sa vedem ce coace acuma Basescu ca sa-i mai starpeasca.Sigur are un plan si acum il dospeste.O solutie buna ar fi dizolvarea parlamentului si ar fi un sah.Mat ar fi cand in parlament nu ar mai intra aceste lichele.Si apoi sa inceapa anchetele.Dar si anchetele astea vedeti,o sa fie ptr fapte cand ei aveau imunitate ..e greu de dat in ei..Din pacate astazi,datorita jafului de 20 de ani,din punct de vedere administrativ stam mai prost decat in 89.Puteam sta ff bine daca nu ne furau AI NOSTRI...din pacate...Asa ne-au furat si suntem mult in urma,iar acum cam stam pe loc deoarece tre sa fure si ei,si cei din centralele partidelor de la bucuresti si ce mai ramane se da la facut treaba pt cetatean..adica mai putin de 25 %..deci va inchipuiti ca in 20 de ani in romanica noastra s-a facut pt cvetatean cam cat in 5 ani de fapt...iar multe din faptele lor ne-au mai tras si inapoi....
Anonim  | #91164
Ce fac DNA DGA SI CELELALTE INSTITUTII ALE STATULUI ? va spun eu , freaca menta
gigi  | #91165
ce dna oare procurorul gheorghita omul de casa a lui nichita mai eate sef la dna iasi poate nu stiti ca dna iasi se chinue de ceva timp sa gaseasca un vinovat in cazul mansarda ACATINCA doar tatal lui mihaela acatinca sotia defunctului ciprian este membru PSD IAR IN JUR DE 50 DE OAMENI AU RAMAS PAGUBITI CU RATE LA BANCI OARE NU VA ESTE RUSINE NESIMTITILOR DE LA PSD SI DNA
GIGI  | #91166
ceea ce i-au facut lui ceausescu e ca o mangaere pe langa ce ar trebui sa va faca voua poporul roman nemernicilor ce sunteti nu va ganditi ca o sa va judece dumnezeu ordinarilor si cand ii mai vezi ca jura cu mana pe biblie off doamne te rog nu ne baga si pe noi in aceeasi oala cu aceste animale
Pavel  | #91167
In perioada aceasta de iarna, toti iesenii care locuiesc la bloc sint jefuiti de catre primarie,prin sistemul comunist de organizare prin asociatii de proprietari,cu presedinti si administratori,care sint fostii muncitori comunisti din intreprinderi.Primaria nu se implica pentru ca stringe bani multi fara sa faca ceva in acest sens.
Ies  | #91168
BAI OAMENI BUNI NU MAI VORBITI DEGEAGA!!! HAI SA IESIM IN STRADA SA LE DAM LA CAP CA ALTFEL DEGEABA COMENTATI....ESTE VINA NOASTRA TREBUIE O MICA RASCOALA
jojo  | #91169
acestia sant niste viermi care trebuiesc dati cu flit .jigodiilor si drogatilor cat vret sa mai furati?????nu va ajunge talharilor
cetatean  | #91170
si-a pus finul dir adj la politia comunitara. ca sa ma-i suga niste bani si de la amaritii aia saracii.....
xysiz  | #91171
pentru cine nu cunoaste, Nichita are deja dosar la DNA !!! ( pentru cazul CET), si culmea, chiar maine trebuie sa se prezinte la audieri !!! despre asta de ce nu scrieti ???
Ionut  | #91172
Dar asta se stie de mult, si acesti indivizi nu sunt sanctionati pentru ca la tribunal sunt tot oamenii lor !
gigi  | #91173
care este finul de la pol comunitara hliboceanu
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3480 (s) | 22 queries | Mysql time :0.197823 (s)