National

Magareata „tradarii” cade pe Mircea Geoana

Publicat: 12 dec. 2012

Senatorul Mircea Geoana este banuit de tradare de colegii social-democrati si risca o noua excludere din partid. Geaoana s-a mai confruntat cu o excludere din PSD acum un an.

O declaratie a copresedintelui USL Crin Antonescu, facuta marti seara la postul RTV si potrivit careia Traian Basescu ar fi contactat „alte persoane“ din USL pentru a le propune functia de prim-ministru, a declansat ieri, in presa, o serie de reactii.
 
Referitor la acest subiect, Victor Ponta a comentat ca in PSD exista o problema data de faptul ca „cineva din partid“ a vorbit cu alti membri ai PSD, in numele lui Traian Basescu, pentru a obtine sustinerea pentru o eventuala desemnare ca premier, spunand ca acea persoana va fi exclusa.

Surse din PSD  il indicau pe Mircea Geoana, care  mai a fost exclus din PSD acum un de zile. Senatorul a luat rapid atitudine, infirmand zvonurile. „Infirm zvonurile aparute si rog cu foarte multa insistenta politicienii si media sa nu mai invoce numele meu cu privire la asa-zise negocieri in interiorul sau exteriorul USL. Aceste negocieri nu au existat si nu exista“, a precizat Geoana, pentru Mediafax.

Pentru a-si intari afirmatiile, senatorul a mai mentionat ca decizia de nominalizare a unui candidat pentru functia premier apartine partidului sau aliantei care a castigat alegerile, adica PSD si USL. „

Doresc sa precizez inca o data ca decizia de nominalizare a unui candidat pentru functia premier apartine partidului sau aliantei care a castigat alegerile, adica PSD si USL, de aceea, deciziile statutare ale PSD sunt cele care au valoare”, a aratat Geoana.

Vizavi de aceste speculatii, a luat atitudine si Administratia Prezidentiala care, printr-un comunicat de presa, a solicitat politicienilor sa nu-l implice pe presedintele Traian Basescu in eventualele dispute din interiorul USL.

Negocieri USL-UDMR

Liderii USL si UDMR s-au intalnit ieri dupa-amiaza pentru a discuta, deocamdata la nivel de principii, despre alocarea functiilor in viitorul Parlament si formarea viitorului Guvern.

La terminarea discutiilor, Ponta s-a aratat optimist in privinta unei  colaborari cu UDMR, iar presedintele UDMR Kelemen Hunor a confirmat ca viitorul premier va fi desemnat Victor Ponta.

„Din punctul meu de vedere, exista o singura varianta, indiferent daca vom intra la guvernare sau nu, cei care au castigat alegerile si bineinteles Victor Ponta. Asta nu are legatura cu situatia ulterioara desemnarii primului ministru“, a declarat presedintele UDMR.

Sursa: adevarul.roloading...

Adauga un comentariu