Titlurile zilei

Magazinul CCC Shoes & Bags din Iași, implicat într-un scandal cu produse de proastă calitate! O clientă a fost surprinsă după ce a purtat o pereche de ghete timp de două ore. La nivel național, afacerea este de 50 de milioane de euro

Publicat: 18 nov. 2020
O femeie din Vaslui a venit la Iași, ocazie cu care a cumpărat o pereche de ghete de la magazinul CCC Shoes & Bags. În România, firma reprezintă afaceri de 50 de milioane de euro. După ce a cumpărat ghetele, femeia le-a purtat câteva ore și s-au deteriorat. Oficialii magazinului au refuzat să facă retur produsului
Magazinul CCC din Iași

O clientă a magazinului CCC Shoes & Bags din Iași s-a trezit cu ghetele deteriorate doar după câteva ore de purtat. A cerut explicații reprezentanților magazinului, dar nu a recuperat banii. Mai mult, produsul a rămas în custodia magazinului. Speră că îi vor face dreptate comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Reginea Nord-Est Iași

Noi reclamații apar în legătură cu serviciile oferite de magazinele din centrele comerciale din Iași. Este și cazul brandului CCC Bags & Shoes prezent într-un centru comercial din oraș, specializat pe comercializarea de încălțăminte. Aflată în vizită în Iași, V. Leonte a intrat în magazinul CCC, ocazie cu care a cumpărat o pereche de ghete. Achiziția a avut loc pe data de 10.10.2020. Cu prima ocazie a purtat ghetele, dar a avut o mare dezamăgire.

„Am cumpărat o pereche de ghete pentru sezonul toamnă-iarnă. Am plătit 230 de lei. După doar două ore de purtat, ghetele au făcute cute de la mers. Chipurile, ghetele erau din piele. Nu mi se pare normal, nu pot fi decât de calitate îndoielnică. Am returnat produsul, care a fost trimis la București pentru verificări. Au spus că produsul nu prezintă defecte și că nu se poate face retur. În acest moment, produsul este la ei, dar nu mi-am primit nici banii.

L-am trimis pe băiatul meu să ceară lămuriri, cei de la magazin nu au vrut să ofere o copie după procesul-verbal. Au vorbit și nepotrivit. Nu mi se pare normal să vinzi asemenea produse și să nu oferi o explicație. Mai mult, cei din magazin au spus că încălțămintea poate să facă cute chiar și în magazin, în timp ce este probată. Nu a rămas decât să facă reclamație la Protecția Consumatorilor. Acum, aștept răspunsul. Normal, trebuia să se facă retur în timp de 7 zile”, a declarat V. Leonte.

Reprezentanții brandului au evitat să ofere o explicație oficială

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților magazinului CCC. La Iași, numerele de telefon nu sunt disponibile. A fost contactată Silvia Popescu, responsabil marketing CCC București.

„Vă dau numărul de telefon al colegului Cristian Ianoș, șeful de magazin de la Iași”, a spus reprezentanta companiei.

În cursul zilei de ieri, șeful magazinului din Iași a avut telefonul închis. La nivel național, brandul CCC este administrat prin intermediul societății Shoe Express SA, cu sediul în București. Firma este deținută de CCC Shoes & Bags SP.Z.O.O din Polonia (95 la sută) și NG2 Suisse GMBH din Elveția (5 la sută). În România, compania este administrată de către Marcin Piotr Szygula. În 2019, firma a înregistrat în România vânzări de 266.254.442 lei, aproape 50 de milioane de euro, profit de 3,2 milioane lei, datorii de 217 milioane de lei și un număr de 655 de angajați. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentat un caz asemănător în care a fost implicat magazinul de parfumuri Douglas. Clienta a acuzat că a cumpărat un parfum Chanel contrafăcut.

Compania se prezintă ca una dintre cele mai importante prezențe de pe piața din Europa de Sud-Est

De precizat că pe pagina oficială a companiei CCC au fost restricționate comentariile clienților privind calitatea produselor.

„Grupul CCC este una dintre cele mai mari și mai rapide companii din Europa care este specializată în comerțul cu încălțăminte, precum și unul dintre cei mai mari producători de încălțăminte din Europa. Grupul CCC este liderul de e-commerce pe piața încalțămintei din Europa Centrală și de Est. Grupul CCC deține aproape 1.000 de magazine, cu o suprafață de peste 0,5 milioane metri pătrați și este prezent în 19 țări din Europa și din alte țări. Produsele la modă și la prețuri accesibile sunt oferite clienților din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria, Croația, Slovenia, Bulgaria, Germania, Serbia, Rusia, Letonia, Lituania, Ucraina, România și Estonia.
CCC are propria fabrică de încălțăminte din piele, are peste 12.000 de angajați și vinde aproape 50 de milioane de perechi de încălțăminte pe an. Din anul 2004, CCC a fost listat la Bursa din Varșovia”, se arată în descrierea afacerii.

Drept la replică

Comentarii
 • Grupul CCC este un brand de doi bani care vinde carton presat ,șpald ,și înlocuitori din piele la preturi exorbitante principalii clienți țăranul care merge în Mall aia pun botul la vrajeala si dupa aia meauna pe la Bzi ca vor banii înapoi, ca produsele sant și într-adevăr sant de proasta calitate etc ,dar avem și noi cetățenii contribuabilii care contribuim la plata salariilor trăntelor astea de la Protecția Consumatorului dumnealor ce atributiuni mai au așa în general ,în afară de stat 8 ore in birou la căldură și așteptând salariu lunar savurand o cafea cu colegii de birou

 • Bine ca vati mai lamurit si cu palace maall!!!!!Gunoaie!!!Gunuaie!! sa ma pupati la koaie…..multa vrajeala veniti sa cumparati de la mine!!!Va astept cu drag!!!!

 • La 230 lei nu pot fi ghete din piele. Nu trebuie despăgubita. Astăzi s a instaurat că și musamaua neagră tot piele se numește, fals ce vine de la producătorii de mașini. Nimeni nu a obligat o să între în magazin,nimeni nu a obligat-o să cumpere dar este obligată înainte de a scoate banii să citească specificațiile despre produs.

 • Comerciantul , respectiv producatorul sunt obligati dea caracteristice reale ale produsului
  Respectiv :-piele,blana ecologica ,adica sintetica;
  -piele,blana naturala.
  In caz contrar nu unul de
  buna credinta
  Factorul pret nu este unul relevant.,poate indica doar lacomia firmei,brandului,samd

 • Pai nu vedeti ca a venit in vizita in Iasi ?
  De unde sa stie femeia ce e sofranul ?
  A fost fascinata de frumusete, de Palas,de steagul de pe stalp, de panselute si de pretul mic la ghete.
  A zis ca la 230 lei or fi de piele, dar a dat pielea inapoi.

 • foarte slaba caliatate ,am renuntat sa mai si intru in acest magazin ,la mine recordul a fost de 3 saptamani pana sa se rupa talpa in doua,in rest ce am mai avut de la ei se dezlipea in cateva saptamani ,nu recomand ,nu va mai bucurati la chilipiruri ca de fapt va costa mai mult sa va luati pantofi in fiecare luna

 • cumparati dom’le marfa romaneasca! incaltaminte romaneasca se gaseste la Marelbo sau standurile din Egros sau Siraj cu incaltamine de la Vicovu de Sus – Suceava

 • Doamna asteptati degeaba o rezolvare de la Protectia Consumatorului. Am patit ceva similar, cumparand pantofi de la un magazin Benvenuti din Iasi. S-a aplicat aceeasi schema, trimiterea produsului la producator pentru analiza. Drept urmare am reclamat la Protectia Consumatorului si nu s-a intamplat nimic. Cred ca acesti „functionari” apara, de fapt, comerciantii si nu pe consumatori. Apara pe cei care inseala cumparatorii.

Adauga un comentariu