Actualitate

Magazinul de suflet al bogatasilor din Iasi! Doar de aici isi imbraca, „la ultima fita”, copiii! Totul se face pe comanda si unicat!

Publicat: 02 oct. 2019

@ Toate vanzarile din produsele create le-au reinvestit, iar acum au un business de succes @ Tinerii antreprenori din Iasi care au pus bazele afacerii abia fac fata cererii @ "Nu am crezut ca va avea atat de mare succes, dar iata ca ne-am dezvoltat deja si avem clienti", sustine unul dintre cei doi soti care au fondat brandul H Bebe

In ultimii ani, tot mai multe persoane din Iasi, cu spirit antreprenor, devin producatori locali, cu afaceri de succes. Una dintre familiile din Iasi care, din dorinta de a gasi cele mai bune produse pentru copiii lor, a deschis o afacere extrem de profitabila.

Flavia si Mihai Hritcu au deschis un atelier in comuna Letcani, unde produc haine de calitate care contin 95 la suta bumbac si 5 la suta elastan. Faptul ca produsele lor sunt naturale, 95 la suta bumbac si 5 la suta elastan, a atras tot mai multi clienti care comanda online sau cumpara direct de la targurile unde participa tinerii antreprenori.

Cum a inceput totul?

Flavia marturiseste ca, initial, nu a vrut sa faca un business din hainutele create la Letcani. Astfel, odata cu venirea pe lume a primului copil, trecerea la statutul de parinti, dorinta de a gasi cele mai bune produse pentru sanatatea copilului lor si experienta pe care au avut-o în identificarea acestora i-a determinat pe sotii Hritcu sa gândeasca totul ca pe o afacere. Cei doi au acum o afacere online care vinde în tara numai haine de calitate, la preturi rezonabile.

"Noi am cautat astfel de produse comode pentru copii, pe piata din Iasi, dar nu am gasit. De aceea am decis sa le producem chiar noi. Astfel, s-a nascut aceasta idee de afacere. Initial, nu vedeam totul ca pe o afacere, dar vazand ca avem clienti interesati de aceste produse, ne-am facut o pagina de facebook si am inceput sa vindem. De doi ani de zile facem asta si am observat ca cererea este in continua crestere. Practic, tot ce am vandut, am reinvestit", sustine Flavia Hritcu. Aceasta este obisnuita cu ceea ce inseamna comertul cu haine pentru ca a lucrat peste 10 ani in acest domeniu.

Cei doi fondatori ai brandului H Bebe au inceput business-ul cu numai cateva mii de lei, iar acum vand produse de zeci de mii de lei. Preturile pe care le practica sunt la nivelul pietei. "Nu am exagerat cu preturile, desi materia prima, pe care o aducem din Bucuresti, e destul de scumpa. Noi am mai colaborat cu o firma pentru materie prima, dar pentru ca nu veneau comenzile la timp, am renuntat la colaborare si am gasit in Bucuresti ceea ce avem nevoie. La produsele din bumbac trebuie sa fii foarte atent, pentru ca se poate pierde mult material si astfel ai si pierderi financiare", sustine Flavia. Sotul acesteia, care a depus un proiect in cadrul programului Start-Up Nation, sustine ca nu se astepta ca hainele produse in Letcani sa fie atat de cautate. "Nu am crezut ca va avea atat de mare succes aceasta afacere, daca poate fi numita asa, dar iata ca ne-am dezvoltat deja si avem clienti", sustine Mihai Hritcu.

Bani de la stat pentru dezvoltarea afacerii

Cei doi antreprenori au obtinut finantarea prin intermediul programului derulat cu bani de la bugetul de stat. Cu cei 44.000 de euro au achizitionat o imprimanta, dar si masini de cusut. De asemenea, au creat 4 locuri de munca.

"In firma suntem 5 angajati, insa prin proiect am creat 4 locuri de munca. Doamnele croitorese sunt de aici, din Letcani. E mai usor pentru ele sa vina aici sa lucreze, pentru ca dureaza cam o ora sa ajungi in oras. Nu am gasit greu angajati pentru ca, asa cum v-am spus, e mai avantajos pentru doamnele croitorese sa vina aici, la atelier, in Letcani. Banii i-am cheltuit in special pe echipamente. Cea mai scumpa a fost imprimanta. Nu am vrut sa platim timp de 6 luni salariile, asa cum puteai alege pe proiect. Am preferat sa o facem din veniturile noastre. Oricum, e greu sa sustii financiar salariile pentru 4 persoane, de aceea cred ca in noul program, de anul viitor, ar trebui sa se lucreze putin la acest aspect. Castigi la punctaj daca ai mai multe locuri de munca, dar e cam greu sa platesti angajatii. Asta e parerea mea", sustine Mihai Hritcu.

Vezi si: Acest tanar din Iasi nu va duce lipsa de clienti. Afacerea lui va avea succes imediat dupa lansare, datorita produsului inedit comercializat

Iasul este in topul judetelor din tara ca numar de beneficiari care au obtinut banii de la stat prin intermediul Start-up Nation. Iesenii au fost interesati de accesarea fondurilor, in total fiind finantate, in cei 3 ani de derulare a programului, aproximativ 1.000 de afaceri si aproximativ 2.500 de locuri de munca. In acest an, pentru antreprenorii din Iasi care au depus proiecte in cadrul programului si au primit finantarae de la stat, vor fi virati in conturi peste 20 de milioane de euro, bani care vor fi investiti in mediul privat, in afaceri din diverse domenii de activitate. In aceasta perioada, beneficiarii din Iasi semneaza contractele de finantare.

Adauga un comentariu