News Flash:

Magda Tepoi - inca o golanie cu bani

4 Aprilie 2007
3676 Vizualizari | 0 Comentarii
Magda Tepoi
• Camera de Comert a Regiunii Unu Nord-Est Romania, condusa de Magda Tepoi, este acuzata ca a jecmanit Federatia Asociatiilor Patronale Bacau • Reprezentantii Federatiei Asociatiilor Patronale Bacau au dat in judecata Camera de Comert a Regiunii Unu Nord-Est Romania pentru recuperarea unei sume de aproximativ 200 milioane lei (20 mii RON) • Omul de afaceri bacauan Ion Raducan, presedintele acestei federatii, a cerut magistratilor de la Judecatoria Iasi infiintarea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale unitatii conduse de Magda Tepoi
Camera de Comert a Regiunii Unu Nord-Est Romania, condusa de Magda Tepoi, este acuzata ca a jecmanit Federatia Asociatiilor Patronale Bacau, prin faptul ca a primit o anumita suma de bani si a refuzat sa o mai returneze. Mai concret, reprezentantii Federatiei Asociatiilor Patronale Bacau au dat in judecata Camera de Comert a Regiunii Unu Nord-Est Romania pentru recuperarea unei sume de aproximativ 200 milioane lei (20 mii RON). Omul de afaceri bacauan Ion Raducan, presedintele acestei federatii, a cerut magistratilor de la Judecatoria Iasi infiintarea unui sechestru asiguratoriu asupra bunurilor mobile si imobile ale unitatii conduse de Magda Tepoi. Acest sechestru urmeaza a fi pus pana in momentul solutionarii cererii de restituire, cerere care face obiectul unui alt dosar aflat pe rol. Motivatia juridica a acestei cereri de chemare in judecata este formulata in baza imbogatirii fara justa cauza cu suma de 20 mii RON. Totul ar fi pornit de la eroare facuta de catre angajatii Federatiei Asociatilor Patronale Bacau, in sensul ca au trimis suma de bani mentionata in conturile Camerei de Comert. Pentru ca in evidentele contabile ale asociatiei bacauane acesti bani nu figurau ca fiind folositi corespunzator, s-a verificat in registre si s-a constatat ca au fost trimisi in mod eronat in contul institutiei conduse de Magda Tepoi. "In urma unor verificari efectuate in arhiva contabila a Federatiei Asociatiilor Patronale Bacau, am constatat ca in data de 28 aprilie 2004 organizatia noastra a efectuat catre Camera de Comert a Regiunii Unu Nord-Est Romania, in mod eronat, transferul unei sume de bani, in valoare de 200.475.000 ROL. Prin transferul sumei de bani sus-amintite, patrimoniul Camerei de Comert a Regiunii Unu Nord-Est s-a marit, iar patrimoniul Federatiei Asociatiei Patronale Bacau s-a micsorat in limita aceleiasi sume, care a dus la marirea patrimoniului paratei", a precizat Ion Raducanu, presedintele federatiei bacauane. Eroarea efectuarii acestui transfer este destul de clara, atata vreme cat intre cele doua unitati nu au fost incheiate si nici nu au fost executate nici un fel de acte juridice. Trebuie mentionat ca, respectand procedurile prealabile, Federatia bacauana a anuntat-o pe Magda Tepoi sa restituie suma care a fost transferata in contul Camerei de Comert Regionale, insa aceasta a refuzat sa faca acest lucru fara sa aduca o motivatie clara. Institutia condusa de Magda Tepoi a fost implicata in mai multe astfel de litigii civile prin care refuza chiar sa-si achite facturile la utilitati, dar a fost implicata si intr-un litigiu de natura penala. Este vorba despre procesul in care Magda Tepoi este judecata pentru deturnarea fondurilor europene tocmai prin intermediul functiei pe care o detine si in prezent, de director al Camerei Regionale de Comert. Conform procurorilor, Magda Tepoi ar fi deturnat 211 mii Euro din fundurile comunitatii europene. O parte dintre acesti bani ar fi intrat in campania electorala a PNL Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1464 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038943 (s)