Stiri si curiozitati

Magda Vasiliu a ajuns din nou cu baietelul la spital, la mai bine de doi ani de cand a fost diagnosticat cu cancer. „Are oasele gambei amputate”

Publicat: 28 mai 2019
3

Magda Vasiliu a postat un mesaj trist pe contul de socializare, la mai bine de doi ani de cand baietelul ei a fost diagnosticat cu cancer. Fosta prezentatoare TV s-a lovit din nou de birocratia din Romania, atunci cand a vrut sa rezolve problemele legate de concediu.

„Azi sunt din nou cu Vlad la spital. Am fost si saptamana trecuta. Controale, tratamente, investigatii si analize….Dupa mai bine de un an de cand au modificat legea cu concediile medicale, eu tot nu inteleg de ce trebuie sa ma chinui sa obtin, luna de luna, niste hartii pentru concediul medical… Copilul meu este un copil oncologic, exista un certificat dat de spitalul din Roma in care se spune clar ca e luat in evidenta departamentului de onco hematoligie, ca are de facut in continuare analize, teste specifice in urmatoarele ” cel putin 6 luni” … Pe de alta parte, pe langa faptul ca e oncologic, è si un copil cu handicap locomotor permanent. E un copil care are certificat de handicap. Are o endoproteza in loc de glezna, are oasele gambei amputate…. In textul legii spune clar ca in cazul copiilor cu handicap si /sau cu afectiuni grave, parintele are dreptul la concediu medical pana cand copilul ala face 16 ani. Daca face. Luna de luna, un medic din Romania, dna dr. DRAGOMIR de la Fundeni, cere sa i fie aduse acte medicale pentru a elibera luna de luna amaratul ala de concediu. Actele trimise sunt luna de luna aceleasi, in sensul ca spitalul din Roma are niste formulare tip… Intr-o luna dna doctor DRAGOMIR le accepta, in alta luna, e greu, nu mai sunt bune…. Vreau si eu sa mi spuna cineva din tara aia numita Romania, unde, cine si cand imi va elibera un concediu medical pe o perioada decenta, cu mentiunea ca lui Vlad nu i mai creste alta glezna, nici alta tibie… Si nici riscul de recidiva nu dispare prea curand…Oricine stie ca cel putin 5 ani de la debutul bolii, pacientul cu cancer e cu securea deasupra capului…. Un responsabil care le stie pe toate, sa-mi explice…. Ca de sunat m-au sunat toti acum doi ani, au discutat la tv, au promis, au vorbit in sedinte de guvern, s-au laudat ca au schimbat legea… Si? Nimic. Prietena mea, Nichi, alearga luna de luna pentru un concediu garantat de lege…nu mai spun ce ii e dat sa auda…

„Concediul medical pentru ingrijirea copilului bolnav

Acest concediu se acorda pentru copilul bolnav in varsta de cel mult 7 ani, in cazul copilului cu handicap acesta se extinde pana la varsta de 18 ani.

Pentru copii cu afectiuni grave concendiul de ingrijire se poate lua pana la vartsa de 16 ani, cunatumul indemnizatiei este de 85%.”

Cam asa suna legea”, este mesajul trist transmis de Magda Vasiliu, care in urma cu doi ani dezvaluia ca fiul ei este bolnav de cancer.

Adauga un comentariu