National

Mai dispare o bancă din România

Publicat: 21 ian. 2020

Fuziunile din piaţa bancară din România au luat amploare în ultima perioadă, mai multe instituţii de credit fiind „înghiţite” rând pe rând de alte bănci străine.

OTP negociază de ceva timp cu Garanti BBVA achiziţia sucursalei sale din România (Garanti Bank), au declarat mai multe surse din piaţa bancară. O fuziune prin absorbţie ar duce OTP la o cotă de piaţă de aproape 5%, pe locul 8 după active, în spatele CEC Bank.

OTP Bank, locul 9 în topul băncilor după active, a început procesul de due diligence cu Garanti, locul 10 în sistem, anul trecut, au arătat sursele Profit.ro. Garanti România este controlată de Garanti BBVA Turcia printr-o companie din Olanda. Banca din Turcia este deţinută în proporţie de 49,85% de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), una dintre cele mai mari instituţii financiare din lume, cu afaceri în principal în Spania şi America Latină.

În decembrie, alte două bănci şi două fonduri de investiţii au notificat BNR că vor să cumpere sucursala din România a băncii franceze Credit Agricole, potrivit unor surse din mediul bancar. Francezii de la Crédit Agricole, una dintre cele mai mari bănci din Europa, încearcă să găsească un cumpărător pentru banca din România.loading...

Adauga un comentariu