International

Mai exista SPERANTA. Copilul MINUNE al Nepalului – FOTO

Publicat: 30 apr. 2015
Imaginile cu un bebelus scos in viata de sub ruinele din Kathmandu, Nepal, dupa 22 de ore de la producerea devastatorului cutremur, fac inconjurul lumii, devenind un simbol al sperantei in contextul tragediei care a provocat moartea a peste 5500 de persoane. 
Il cheama Sonit Awal si are doar patru luni. Se afla in casa parintilor sai din Muldhoka, Bhaktapur, cand pamantul s-a cutremurat cu forta a 20 de bombe atomice. Locuinta familiei a cazut peste copilul care dormea linistit in patutul sau. Disperat, tatal a cerut ajutorul armatei care, a inceput o cursa contracronometru pentru gasirea micutului prins sub ruine. Au sapat frenetic ore intregi si in cele din urma au decis sa opreasca operatiunile de salvare. Cand iti pierduse orice speranta, de sub mormanul de moloz s-a auzit un scancet slab. A fost scos in cursul diminetii urmatoare. Cadrele medicale de la spitalul Bhaktapur au constatat ca nu avea nicio zgarietura.
Fotografiile cu bebelusul purtat pe brate de salvatorii sai au fost preluate de presa si siteurile de socializare din intreaga lume. Nu este insa singura supravietuire miraculoasa inregistrata in Nepal. Un barbat in varsta de 27 de ani a fost scos in viata de sub ruine la 82 de ore de la producerea cutremurului, iar o femeie dupa 36 de ore.
Adauga un comentariu