Stiri

Mai intai Nokia, acum RIM: Imperiile se destrama

Publicat: 27 iul. 2011

Research in Motion, ale carui handset-uri BlackBerry au dominat pentru scurt timp piata telefoanelor mobile a anuntat luni ca disponibilizeaza 2000 de angajati – aproximativ 11% din forta de munca globala – ca urmare a reducerii cotei de piata in favoarea iPhone-ului si a smartphone-urilor bazate pe Android, informeaza Wired.

Este pentru prima data, in decursul unei decade, cand RIM concediaza personal. Compania se alatura astfel grupului Nokia, un alt jucator important candva, care nu a reusit sa se adapteze suficient de repede nevoilor consumatorilor.

RIM ocupa in prezent locul trei in topul platformelor de smartphone-uri, dupa Android si iOS si pozitia a cincea in cota de piata a smartphone-urilor.

Compania nu a avut prea mult noroc nici pe segmentul tabletelor. Playbook, tableta lansata in aprilie a avut a avut review-uri slabe, fiind criticata pentru software-ul “neslefuit”.

RIM nu va disparea curand, insa compania nu mai poate controla unul dintre cei mai importanti factori in determinarea succesului: intersul dezvoltatorilor.

Aplicatiile reprezinta unul dintre principalii factori care determina achizitionare unui dispozitiv, iar Apple si Android dispun de magazine de aplicatii care contin sute de mii de programe.

Asemeni Nokia, RIM planuieste sa renunte la actualul sistem de operare din suita sa de smartphone-uri si sa adopte QNX, platforma pe care ruleaza deja PlayBook.

Ramane de vazut daca un nou software este raspunsul la problemele celor doua companii. Nokia va fi pionierul in acest sens, primele telefoane WP7 urmand sa se lanseze in acest an.loading...

Adauga un comentariu